Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Južina i iznadprosječna toplina sve do vikenda, a onda stiže promjena

Zagreb: Građani uživaju u sunčanom danu u centru grada
Foto: Frano Jerkan/PIXSELL
1/4
17.12.2019.
u 20:05

U sljedećem tjednu vrijeme će biti primjerenije za kraj godine. Temperatura će gotovo sigurno biti niža, na kopnu uz vrlo vjerojatne povremene mjestimične jutarnje "minuse", a u gorju se pojavljuje i mogućnost snijega

Južina i iznadprosječna toplina nastavljaju se do vikenda. Ovaj tjedan bit će kao rijetko koji u znanoj povijesti mjerenja ovog dijela prosinca, pri čemu će i dalje u većini Hrvatske već najniža temperatura zraka tijekom noći i jutra biti viša od prosječne najviše poslijepodnevne. Vrlo vjerojatno se neće nadmašiti dosadašnji prosinački rekordi, primjerice u Sisku 23,7 °C, Zagrebu 22,5 °C, Osijeku 21,3 °C, Rijeci 20,4 °C i Splitu 18,6 °C, ali će u mnogim mjestima biti toplo kao rijetko kada ovako kasno u godini. Srednja tjedna temperatura zraka u većini će krajeva također biti oko rekordne za ovo doba godine, piše Zoran Vakula za HRT.

Međutim, u sljedećem tjednu vrijeme će biti primjerenije za kraj godine. Temperatura će gotovo sigurno biti niža, na kopnu uz vrlo vjerojatne povremene mjestimične jutarnje "minuse", a u gorju se pojavljuje i mogućnost snijega.

Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

Zagreb: Građani uživaju u sunčanom danu u centru grada
1/37

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a ujutro ponegdje može biti i magle. Vjetar uglavnom slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura bit će podjednaka kao u utorak, a dnevna će biti od 13 do 17 °C. U središnjoj Hrvatskoj također djelomice sunčano uz povremeno umjeren, na sjeveru i jak jugozapadni i južni vjetar. Temperatura će biti malo niža nego u utorak, ali i dalje iznimno visoka. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 12 °C, a najviša dnevna ponegdje i 19 °C. U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu oblaka će biti više nego na sjeveru unutrašnjosti, pa će mjestimice biti kiše ili ponekog pljuska. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar. Na moru umjereno i jako jugo uz umjereno valovito i valovito more.

Promjenljive naoblake i mjestimične kiše bit će i u Dalmaciji. Puhat će umjereno i jako, na otvorenome moru i vrlo jako jugo pa na otvorenom srednjeg Jadrana more može biti i jače valovito. Najniža temperatura od 9 °C u unutrašnjosti do 16 °C na otocima, a najviša uglavnom 17 ili 18 °C. Na krajnjem jugu Hrvatske vjetrovito i promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu ili poneki pljusak. Jugo će i dalje biti jako, na otvorenom i vrlo jako, a temperatura ujutro od 11 do 15 °C, danju od 16 do 19 °C."

"U unutrašnjosti će u nastavku tjedna ujutro mjestimice biti magle, većinom na istoku, a tijekom dana umjerene, u gorju i povećane naoblake. Mjestimične kiše bit će većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, i to osobito u subotu i ponegdje u nedjelju. Iznimno toplo bit će sve do kraja tjedna. Na Jadranu će promjenljive naoblake i povremene kiše biti tijekom cijelog tjedna, osobito u četvrtak te za vikend kad će ponegdje biti i obilnija uz moguću grmljavinu. Sve do subote puhat će umjereno i jako, često i vrlo jako jugo, u nedjelju i južni vjetar, a zatim će sljedeći tjedan okrenuti na sjeverozapadnjak s kojim će osvježiti", prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

VIDEO Nevrijeme u Splitu rušilo stabla i izazvalo probleme u prometu:

Komentara 4

DU
Deleted user
07:54 18.12.2019.

Jesenti milu bigulicu, to upravo ono čega smo se najviše plašili. Naime, nakon nekoliko neuobičajeno toplih dana Hrvatsku će pogoditi nevjerojatna "vakulizacija", što će reći da će se u prosincu temperature spuštati čak ispod ništice. Neka nam dragi Bog bude na pomoći da se ne posmrzavamo načisto.

FR
franjo
08:15 18.12.2019.

Sve će to Vakula srediti...

Avatar nekakav
nekakav
11:42 18.12.2019.

mislim da imamo problem. još zima nije kalendarski došla, a mi se plašimo temperatura nižih od +10C... strah nas je vrućina iznad 30. očito smo svi za inkubator, u kontroliranoj atmosferi da živimo. nema druge nego razvijati robotiku, oni nek rade po vrućini i zimi, prašini i dimu, vjetru, vodi... mi ćemo samo spavati, tj. atrofirati. izrasti će nam samo velike glave, jer ćemo jako puno razmišljati. sve drugo bude odumrlo, ostat će samo glava. svaki dan je promjena, svaki tjedan, mjesec, godinu, život je jedna promjena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije