Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZNOLIKO I UKUSNO

Stižu vam nenajavljeni gosti: Bez panike, evo prijedloga za serviranje

Predjelo
Foto: Shutterstock
1/7
04.12.2019.
u 14:30

Lidl u svojem programu Okusi zavičaja ima delikatese iz svih regija Lijepe naše, a svi proizvodi ove robne marke su vrhunske kvalitete i kontroliranog porijekla iz autohtonih OPG-ova i malih hrvatskih proizvođača

Kod pripreme blagdanskih zakuski svaki detalj je važan, a ono što će vaši gosti prvo primijetiti jest predjelo. Tradicionalno, predjela su mali zalogaji za zagrijavanje, koji se postavljaju na stol kako bismo potaknuli apetit, ali i da ne pregladnimo dok čekamo posluživanje glavnog jela. Iako su se kod pripreme jelovnika za svečane ručkove i večere za predjela već uvriježile juhe, raznovrsne vrste tjestenina, različite vrste namaza, carpaccia i salata, neizostavni dio predjela u domaćoj kulinarskoj tradiciji ipak su hladni naresci suhomesnatih proizvoda i sireva. Međutim, to nipošto ne znači da vasa plata s hladnim predjelom mora biti dosadno i nezanimljivo gastronomsko iskustvo. Predlažemo da na svoju blagdansku trpezu ponudom hladnih narezaka obuhvatite specijalitete iz svih dijelova Hrvatske.

Foto: Lidl

Lidl u svojem programu Okusi zavičaja ima delikatese iz svih regija Lijepe naše, a svi proizvodi ove robne marke su vrhunske kvalitete i kontroliranog porijekla iz autohtonih OPG-ova i malih hrvatskih proizvođača. Od narezaka koji će pronaći mjesto na vašoj blagdanskoj plati izvrstan je izbor Šokačka kobasica od Crne slavonske svinje, inače autohtone hrvatske pasmine svinja čije je meso odlične kvalitete. Odmah pokraj možete servirati Ravni kulen, proizveden od prvorazrednog mesa svinja sa slavonskih farmi i začinjen ljutom crvenom paprikom i češnjakom prema tradicionalnoj slavonskoj recepturi, a vaše će goste oduševiti ukusna Baranjska kobasica posebnog domaćeg okusa te Domaća kobasica. Uz Slavoniju i Baranju, za potpuni dojam ne smijemo zaboraviti ni Dalmatinsku pancetu.

 

Foto: Lidl

Kao što znamo, blagdanska hladna plata neće biti potpuna bez ukusnih sireva, a kako su sirevi iz Istre već godinama na glasu kao sirevi vrhunske kvalitete, nećete pogriješiti ako se odlučite za izvrsni Istarski Miješani sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka. Po kvaliteti i autohtonim okusima ne zaostaje ni sjeverozapadna Hrvatska, pa uz Istarski sir možete servirati i Varaždinski tvrdi sir. Izbor suhomesnatih delikatesa iz Lidla osvojit će vas punim okusima tradicije koji su nam osobito važni u blagdansko vrijeme, a uz malo truda oko aranžiranja i dekoriranja, dobit ćete platu koja će mirisima, okusima i izgledom biti pun pogodak za vaš svečani blagdanski stol.

Foto: Lidl

Sadržaj omogućio Lidl Hrvatska

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije