Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi neuspjeh

Jurčić: Moja priča ne završava, tek kanim ući u politiku

ljubo jurcic
Davor Puklavec/Pixsell
05.12.2011.
u 02:25

Nekadašnji SDP-ovac najavljuje samostalno djelovanje, a možda i njegova Ekonomska inicijativa preraste u stranku

Ljubo Jurčić sa svojom koalicijom BUZ-PGS-HRS nije ušao u Sabor, što je novi neuspjeh ovog bivšeg SDP-ovca koji je ne tako davno ciljao i na premijerski položaj.

– Morat ću ići na druge izbore – komentirao je s osmijehom i bez gorčine, čestitajući Kukuriku koaliciji. Zaželio im je puno sreće koja će im, kaže, trebati.

– Ovo je velik kredit SDP-u, koji ga tek treba opravdati; za to imaju dva mjeseca. Pitanje je hoće li imati pravi odgovor na pritiske iz inozemstva – komentira.

Loš izborni rezultat objašnjava kasnom kampanjom, koju je počeo nakon ljeta. Na pitanje je li mu naškodila „neprirodna“ koalicija s umirovljenicima, ipak priznaje kako je to bio – koliko plus, toliko i minus. U medijima su naglašavali koaliciju s njima, nitko nije spominjao PGS, ni HRS. No, u Hrvatskoj ekonomskoj inicijativi imamo jako puno kvalitetnih nestranačkih ljudi. Jurčić otkriva da će nakon izbora samostalno nastaviti političko djelovanje, izvan koalicije BUZ-PGS-HRS, a moguće je i da Hrvatska ekonomska inicijativa preraste u stranku. Najavljuje da će otvarati više političkih i geopolitičkih tema, a ne samo ekonomskih.

– S ovim izborima ne završava priča, nego tek počinje. Ovo je naša priprema za situacije koje dolaze. Inicijative se čak više mogu pokretati izvan Sabora, nego kad ste dužnosnik. Tad ne smijete izjavama narušavati sustav i uzbunjivati građane – ističe i poručuje; vlade se mijenjaju, ja sam stalno tu.

Komentara 3

Avatar madcap
madcap
18:58 05.12.2011.

Ovaj očito ne zna kad je bilo dosta.

KR
krenica
10:23 05.12.2011.

E moj LJubo,pamet u glavu drugi put.Zašto si se peklja sa onim gmizavcem i prevarantom Lazarom?

GR
Gradinar
10:48 05.12.2011.

Ljubo, @krenica ti očito dobro govorfi. Jednim djelom. Drugi je prilično poražavajuća činjenica da je ovo tvoj neki po redu izborni debakl, što pokazuje, kako je vrlo upitna tvoja sposobnost procjene društvenih zbivanja i gibanja, a što bi vrhunski makroekonomista i znanstvenik morao imati. Nekako mi se čini da si ti ipak osoba koja gleda u datom trenutku iskoristi mogućnost prije svega nedostatka afirmiranih ljudi u konkurenciji, pa ugrabiti što se da ugrabiti. Tako se ne vodi politika. A politika se ne vodi ni bez jasnoga ideološkoga, svjetonazorskoga i političkoga predznaka. Najbolji primjer ti je susjed Bandić, koji je jahao na valu populizma dok je imao potporu stranke, a gdje je sada!? Gdje ste sada! Drži se Ljubo katedre, tamo te ipak konkurencija neće ugoroziti zbog sustava vrijednosti na našim sveučilištima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije