Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaobišli ga

Josipović: Pisci Ustava mogli su stupiti u kontakt sa mnom

Ivo Josipović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
13.12.2013.
u 18:56

Mislim da je dobro i dio demokratskih običaja razgovarati s predsjednikom republike o promjenama Ustava. Evo, kad se Ustav mijenjao 2010. godine, razgovarao sam s vladom premijerke Kosor, kazao je Josipović

Nakon što je pismo s primjedbama i prijedlozima ustavnih promjena predsjednika Ive Josipovića ovog tjedna dostavljeno u Sabor, što je izazvalo brojne primjedbe, predsjednik je sazvao konferenciju za medije na kojoj je pojasnio razloge svoga čina.

– Pisci hrvatskog Ustava mogli su sa mnom kontaktirati da su htjeli, no očito nisu imali potrebe za tim. Evo čekao sam konačnu verziju da znam na što se referiram jer su se stalno činile potrebne različite promjene. Bila je tu i javna rasprava nakon koje se očekivao jedan finalni tekst i nakon što je taj tekst bio gotov, komentirao sam taj tekst. Mislim da je dobro i da je dio demokratskih običaja razgovarati s predsjednikom republike o promjenama Ustava. Evo, kad se Ustav mijenjao 2010. godine, razgovarao sam s vladom premijerke Kosor – kazao je Josipović koji drži da su se pisci ustavnih promjena trebali s njim konzultirati.

Osvrnuo se i na jučerašnji istup HDSSB-ova zastupnika Dinka Burića koji je njegov potez nazvao ''kukavnim činom''.

– Mislim da su komentari u medijima bili sjajni. Zapravo, nekoliko je medija konstatiralo da je gospodin Burić podivljao. Ja nemam tome što dodati osim što bih rekao da, kad čovjek podivlja, onda ne čita dovoljno i pažljivo tekst i govori stvari koje ne stoje. On je ustvrdio da ja, predlažući dopunu Ustava, idem kontra referenduma. To jednostavno nije istina – utvrdio je predsjednik.

>>Neke protuustavne zakone Ustavni sud ne bi mogao rušiti

Komentara 15

Avatar MK
MK
19:14 13.12.2013.

...glumi opet da sa nesposobnom Vladom nema ništa. ...još če nam uskoro demoscop i puls govoriti da je Ivo najpopularniji medu biračima desnice.

Avatar MaliHrvat
MaliHrvat
19:13 13.12.2013.

po onome što izjavljuje josipović nije potrebno da ga išta pitaju o ustavu njegovo znanje prava nije dovoljno za prvi kolokvij pravnog fakulteta

KR
krugoval1
20:11 13.12.2013.

Jukomunistička diktatura glumi sukob kojeg nema. Apage satanas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije