Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Generalna proba

Josipović na Markovu trgu nadgledao pripreme za sutrašnju inauguraciju

proba
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/11
Autori: vmo/VLM, pmž/VLM
17.02.2010.
u 15:33

Nekoliko ustavnih sudaca prigovorilo je što se na pozornici pojavljuje uzorak crvenih kvadratića, inače simbola SDP-a. Nije dobro, smatraju, da se naznačuje stranačka pripadnost budućeg predsjednika.

Kako napreduju posljednje pripreme za sutrašnju inauguraciju na Trgu sv. Marka, došao je danas oko 15 sati provjeriti i sam predsjednik Ivo Josipović. I svidjelo mu se ono što je vidio. Dapače, scenografiju Ivice Propadala koja se baš i ne uklapa u ambijent nazvao je postmodernom.

- To bi bilo nešto kao Edo Murtić - dobacio je Josipović. Ali o ukusima se ne raspravlja. Novi predsjednik nije odolio prokomentirati i novinske članke da inauguracijom na Trgu sv. Marka krši Zakon o javnom okupljanju.

- To su gluposti. Ovdje je država organizator inauguracije, a ne može država sama sebi nešto zabranjivati - objašnjavao je Josipović, kojeg je za vrijeme obilaska došla pozdraviti glumica Urša Raukar i osobno mu zahvalila što joj je pružio potporu nakon prosvjeda u Varšavskoj ulici zbog kojeg je prenoćila u policijskoj postaji.

No, da sve nije baš kako bi trebalo biti, pokazala je reakcija nekoliko ustavnih sudaca na izgled pozornice na kojoj se, po njihovu mišljenju, neprimjereno pojavljuje uzorak crvenih kvadratića, inače simbola SDP-a koji je Josipović koristio u izbornoj kampanji. Suci smatraju kako nije dobro da se naznačuje stranačka pripadnost budućeg predsjednika na inauguraciji, jer je ta dužnost nespojiva s pripadnošću bilo kojoj stranci.

Komentara 57

US
usput
17:37 17.02.2010.

bu on nama nekaj obecal sutra? vjerovatno da bu sve kontejnere u u Agramu prefarbal u crvenu boju....

AN
Antun1973
18:37 17.02.2010.

servuszagrebdugave I ostali sto su ga glasali. Sta ste trazili to ste dobili. u Hrvatskoj nikad vise Predsjenika po propisu. Tak nam treba nismo drugcije ni zasluzili!

US
usput
17:09 17.02.2010.

tko je glavni sponzor ovog sranja? tko to placa dok raja ruje po kontejnerima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije