Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kava s predsjednikom

Josipović iznenađen koliko detalja curi iz istrage o Thompsonu

'20.12.2010., Zagreb - Pantovcak, ured Predsjednika RH. Ivo Josipovic, predsjednik RH. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
VL
Autor
Jasmina Popović
24.01.2011.
u 18:20

Ne bi bilo dobro da to dolazi od policije ili DORH-a, poručio je predsjednik u intervjuu za Hrvatski radio.

– Nisam još vidio obrasce za popis stanovništva pa ne znam ima li mogućnosti da se izjasnim kao agnostik. Ako nema, dopisat ću svoje opredjeljenje rukom, ali bilo bi dobro da formulari budu takvi da omoguće svima da se izjasne onako kako se osjećaju i da se nikoga ne izostavlja – rekao je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za Hrvatski radio.

Odgovarajući na pitanje o slučaju Purda Josipović kaže da on kao pravnik ne zna za način na koji bi hrvatska država država mogla zaštiti branitelja Purdu te da se do sada činilo sve što je moguće.

– Znam da je stigao novi popis s imenima 33 branitelja i da oni koji misle da su na popisu to mogu provjeriti na internetu. Mislim da Hrvatska treba provjeriti navode koji idu uz imena tih ljudi i ne ih držati u neizvjesnosti. Dobro bi bilo da se pojača suradnja između Hrvatske i Srbije u vezi s tim popisima i nema razloga da države ne nađu najbolji modus – izjavio je predsjednik.

Na pitanje treba li Thompson vratiti novac koji je navodno dobio da ne bi pjevao Josipović je rekao da treba vidjeti ima li tu kaznenog djela, je li plaćen porez i koja je pravna osnova tog djela.

– Iznenađen sam koliko detalja izlazi iz istrage. Ne bi bilo dobro da to dolazi od policije ili DORH-a – poručio je predsjednik.

Josipović smatra da je izborna kampanja već počela i da je normalno da stranke traže svoje pozicije. Po njemu bi glavne teme u nadmetanju trebale biti gospodarstvo i zapošljavanje.

– Stranke se trebaju baviti životnim temama. Vraćanje priče na ustaše i partizane ili obnavljanje Jugoslavije nije relevantno za građane i u konačnici bi moglo štetiti i izbornim rezultatima – smatra predsjednik.

Komentara 217

OB
-obrisani-
21:50 24.01.2011.

Branitelji i svi ostali kojima je ova nehrvatska vlast u Hrvatskoj nepodnošljiva, na idućim izborima imate mogućnost sve promijeniti. Glasujte za HRAST i vratite Hrvatsku hrvatima, vratite Hrvatsku sebi.

DU
Deleted user
13:27 25.01.2011.

Send to Mladen Bajic at Jul 21, 2008 13:12: Tu sam Send to Mladen Bajic at Jul 21, 2008 15:09: Primjećen je izvjesni Malić kako napušta ured M. Bajića u DORH-u. U rukama je imao svežanj dokumenata. From Mladen Bajicic at Jul 21, 2008 15:11: Ha ha

VL
13:10 25.01.2011.

profesorzag a reci ti nama što Josipović ne ispravlja Tuđmanove greške? recimo kao prvo da poništi ili opozove aboliciju četnika drugo da sudskim putem zatraži naplatu ratne štete od Srbije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije