Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malo ćemo pričekati

Još hladnije uz buru i mraz, a evo kad nam se vraća toplo vrijeme

vrijeme
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
18.03.2019.
u 22:43

U srijedu će na kopnu biti uglavnom suho, uz postupno razvedravanje

Osim snijega, kojeg je na Sljemenu palo čak 18 cm, u ponedjeljak je, u skladu s još jednom dugonajavljivanom promjenom vremena, mjestimice bilo i obilnije kiše, a poslijepodnevna je temperatura zraka u sjevernim krajevima unutrašnjosti bila niža i za više od 10 °C nego dan prije. Na sjevernom je Jadranu bura već poslijepodne onemogućavala normalno prometovanje, a još više će, i češće, tijekom utorka i srijede, kada će puhati na cijelom Jadranu.

Pritom će u utorak biti većinom hladnije nego u ponedjeljak, a od srijede ponovno toplije, te stabilnije i sunčanije, od četvrtka sa slabijim vjetrom. No, upozoriti valja na veliku vjerojatnost mraza u kopnenom području, ponegdje već u srijedu, te osobito u četvrtak i petak pa agrometeorolozi preporučuju zaštitu osjetljivijeg bilja", piše meteorolog Zoran Vakula za HRT.

"U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti hladnije nego u ponedjeljak, a uz većinom oblačno vrijeme, ponegdje će biti i kiše, uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Pretežno oblačno i u središnjoj Hrvatskoj, mjestimice s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana. Sunčanih će sati biti uglavnom u najsjevernijim krajevima. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, a najviša temperatura oko 9 °C", izvjestio je Tomislav Kozarić, dipl. ing.

U srijedu će na kopnu biti uglavnom suho, uz postupno razvedravanje, pa će u nastavku tjedna prevladavati sunčano. Umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni vjetar će oslabjeti, pa će osobito u četvrtak i petak biti i jutarnjeg mraza. Dnevna temperatura u porastu, za vikend i oko 20 °C.

Foto: DHMZ/Screenshot

Prema prognozi DHMZ-a u srijedu, četvrtak i petak  očekuje nas djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar koji će u petak slabjeti. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna, u srijedu i s orkanskim udarima, u petak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutra na Jadranu svježa, a u unutrašnjosti i hladna uz mjestimičan mraz, osobito u četvrtak. Danju posvuda porast temperature zraka.

Video: Pokušao prijeći cestu tamo gdje nije smio. Nije očekivao da će mu se ovo dogoditi

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
23:08 18.03.2019.

jutros se u Zagorju zabijelili vrhovi bregov...

PR
prajdali100
08:03 19.03.2019.

A svizac Phil ? Valjda je njegova zadnja.

KL
kliksi
06:03 19.03.2019.

Zima je ...brrrr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije