Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI DAN PČELA

Jeste li u školi bili marljiva pčela ili lijen trut? Provjerite znanje o pčelama u kvizu

Osijek: Ulica Matije Antuna Reljkovića polako postaje najrascvjetanija gradska ulica
Dubravka Petric/PIXSELL
20.05.2022.
u 18:26

Pčelama možete pomoći tako da ne koristite pesticide u poljoprivredi, kupnjom meda od provjerenih majstora pčelara i sadnjom cvijeća, čak i na balkonu

Cijeli svijet sve više bruji o važnosti brige za pčele i to s razlogom. Najpoznatije su po proizvodnji meda, ali osim toga pčele su najvažniji oprašivači biljaka na Zemlji.

Imaju ključnu ulogu u našem ekosustavu i procesu proizvodnje hrane. Međutim, zbog klimatskih promjena te prekomjerne upotrebe insekticida i pesticida, njihov broj se iz dana u dan dramatično smanjuje. Zato su Ujedinjeni narodi proglasili današnji dan, 20. svibanj, Svjetskim danom pčela.

Pčelama možete pomoći tako da ne koristite pesticide u poljoprivredi, kupnjom meda od provjerenih majstora pčelara i sadnjom cvijeća, čak i na balkonu.

U međuvremenu možete naučiti više o pčelama u zabavnom kvizu koji vam donosi Kwizard.hr platforma.

Pitanja nisu lagana pa provjerite koliko ćete zazujati s odgovorima.

Kwizard.hr je platforma za online učenje i provjeru znanja osnovnoškolskog gradiva. Pitanja su napravljena na temelju lekcija iz aktualnih školskih udžbenika, a osim školskog gradiva obrađuju i različite zanimljive društvene teme. Dok testirate svoje znanje kroz zabavne kviz formate, vaši školarci uz vas mogu učiti i ponavljati gradivo ostalih predmeta. A svi znamo da je neke lekcije ipak je dobro ponoviti. Zato odaberite predmet i lekciju te kwizajte neograničeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije