Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJENI PODACI

Je li Putin zbog ovoga bijesan? Evo koliko Hrvatska šalje oružja Ukrajini i tko jedini u EU nije dao niti centa!

17.05.2022.
u 15:11

Počeli su izračuni! Tko je i u kolikoj vrijednosti naoružavao ukrajinsku vojsku, gdje stoji Hrvatska i koja je jedina zapadna zemlja koja je odbila financirati rat u Ukrajini? Podsjetimo, Hrvatska je već početkom ožujka hitno za Ukrajinu poslala oružja, kako je to kazao ministar obrane, Mario Banožić "za naoružati četiri brigade". Kako Ukrajinci, pogotovu u ovoj drugoj fazi sukoba koji je uglavnom sveden na boj za Donbas dnevno troše na tisuće granata i projektila, organiziran je zračni most, a transportni avioni NATO zemalja slijeću u poljski Rzeszow na krajnjem jugoistoku te zemlje, u blizini granice s Ukrajinom. Oružje se potom prebacuje preko granice i ulazi u Ukrajinu u šleperima, kombijima, putem željeznice, kažu čak i letjelicama do zapadnih dijelova zemlje, odakle se prebacuje dalje na ratujući istok i jug zemlje.

Komentara 54

Avatar tarana
tarana
16:48 17.05.2022.

Koliko je Srbija dala?

BA
barbaizamerike
15:33 17.05.2022.

Gdje su Hrvatski povjesnicari da napisu kako je Titova armija 1945 hrvatske vojnike sa Kriznog puta tjerala do Bele Crkve i tamo ih predala u ruke Rusa koji su ih odveli u Rusiju u Sibir u rudnike da rade i od kuda se nikada nisu vratili

DU
Deleted user
18:07 17.05.2022.

Iskreno rečeno, ne samo da poklanjamo oružje nego ga se i "rješavamo" jer sve exSSSR će biti nemoguće servisirati i morat će ići i ovako i onako storno, tj. NATO će se idućih godina orijentirati isključivo na zapadne standarde, oružje i municiju. Ukratko, što će nama M 84 tenkovi (ima ih 75 kom.) kad više neće biti ni dijelova za njih, ionako su se pokazali kao posve neotporni na moderna protuoklopna sredstva. Bolje pokloniti Ukrajini, zamislite kako im gori pod nogama za svaku automatsku pušku, čizme, kacige i ostalo što Hrvatska proizvodi i može ponuditi. Tzv. sitno oružje smo već prodali Siriji preko Buzin zgrade odnosno bilo je heterogeno, a onima koji su primili - njima je to bilo idealno jer su s tim već imali iskustva. Započinje nova epoha, na žalost i porezi idu gore da se pokrije utrka u naoružavanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?