Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radikal opet provocira

Jandroković prekinuo posjet Srbiji: 'Preko Šešeljevog incidenta ne možemo prijeći'

Jandroković u Beogradu
Foto: Branimir Bradarić
1/6
18.04.2018.
u 16:18

Šešelj je psovao hrvatsku delegaciju prilikom ulaska u srpsku Skupštinu

Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković prekinuo je službeni posjet Srbiji zbog incidenta koji je napravio Vojislav Šešelj. 

Šešelj je psovao hrvatsku delegaciju prilikom ulaska u srpsku Skupštinu. Pokušao je pritom i poderati hrvatsku zastavu, a potom ju je zajedno s još jednim zastupnikom počeo i gaziti. 

- Dobro je krenulo, imali smo dva jako dobra sastanka, međutim, tada se dogodio taj incident sa Šešeljem. Smatram da je to nešto preko čega ne možemo i nećemo prijeći i iz tog razloga odlučili smo prekinuti posjet - rekao je Jandroković.

- Dogodilo se to a da mi to nismo vidjeli. Prema informacijama i samom priopćenju stranke kojoj pripada Šešelj rečeno je da je on gazio po hrvatskoj zastavi. To je nešto što je gnjusno, neprihvatljivo - dodao je.

Jandroković je najavio izjavu u Saboru po povratku u Zagreb.

"Izaslanstvo Hrvatskoga sabora predvođeno predsjednikom Gordanom Jandrokovićem odlučilo je prekinuti službeni posjet Republici Srbiji nakon incidenta koji je izazvao predsjednik Srpske radikalne stranke i zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Vojislav Šešelj. Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu zajedno sa zastupnikom Filipom Stojanovićem oskrnavio hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga, prolazeći pored članova hrvatskog izaslanstva, uputio im je uvredljive poruke. Unatoč vrlo dobrom početku službenoga posjeta i opredijeljenosti da napravimo najbolje za unaprjeđenje odnosa dviju država, zbog ovoga čina kojim je grubo povrijeđeno dostojanstvo Republike Hrvatske i Hrvatskoga sabora, prekinuli smo posjet", stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

Bez susreta s Vučićem

Jandroković je posjet započeo susretom s predsjednicom srpske Skupštine Majom Gojković, tom prigodom je izjavio:

– Ovaj susret je veoma važan za razvoj bilateralnih odnosa dviju država i svjesni smo otvorenih pitanja uz prošlosti koje moramo rješavati. Do rješenja ne možemo doći ako ne razgovaramo i to je ključno bez obzira na one koji kritiziraju odnos dviju država. Danas je velika odgovornost na političarima koji ih vode – rekao je Jandroković.

Prema programu posjeta, Jandroković se drugog dana posjeta trebao sastati i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić

Komentara 243

Avatar puky
puky
14:58 18.04.2018.

Ništa bolje od ovog divljaštva Hrvatska nije mogla poželjeti. Srbija je još sto godina od ulaska u EU i svi oni koji ju guraju nakon ovakvih gesta nemaju nikakvih kredita za upornost. Srbija je zagađena ovim barbarstvom i baš kao u slučaju arbitraže sa Slovencima imamo pravo tražiti odgodu za divljake dok ne prosudimo da su se civilizirali.

DA
DalmatinskiGaleb
15:05 18.04.2018.

Što radi psihički bolesnik šešelj u tamo nekom Beogradu, nama je najmanji problem. Samo, mi smo te likove imali u Hrvatskoj - početkom i do sredine devedesetih su gazili ne samo hrvatsku zastavu, nego sve što je iole mirisalo na Hrvatsku. Vrlo su uspješto to radili kad su imali svo naoružanje JNA iza sebe, kao i podršku nekih zemalja. Kad se oružje potrošilo, a podrška prestala - onda su pobjegli glavom bez obzira i sad plaču da su "proterani". A nas u Hrvatskoj i dalje pitaju kako možemo slaviti "progon" nekoga tko nam je četiri godine gazio ne zastavu - nego cijelu državu... Stvarno čudno kako to slavimo!!!

CR
crocro
15:12 18.04.2018.

Ovo je idealna prilika za napuštanje srbije od strane Hrvatske delegacije a istodobno neviđena prilika za dugotrajno nekomuniciranje sa predstavnicima srbijanske vlasti, sve dok ne očiste svoje četničke političare s političke scene u srbiji a nakon toga da mole Hrvatsku delegaciju za ponovni posjet uz garanciju potpunog mira, sigurnosti i komocije. Mislim da bi se mogli civilizirati donekle za oko 5 godina, do tada trebaju biti na hlađenju i pročišćavanju svojih političkih redova od četničkih struktura koje stvaraju nered i neprijateljstvo prema Hrvatskoj. Hrvatska može čekati njihov civilizacijski iskorak i više od 10 godina i njima treba biti u interesu međudržavna suradnja i to više nego Hrvatskoj. Dakle, posjet valja prekinuti jer Šešelj nije bez funkcije, on je predstavnik srpske političke scene i predstavnik srpske vlasti u srpskoj skupštini, a najveća funkcija i tutula mu je četnički vojvoda prve linije srpske političke scene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije