Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednici

Iznenađujući dobitnici izbora: Laburisti, HDSSB i – Grubišić!

'04.12.2011., Brescenskoga 4, Zagreb - Hrvatski laburisti - Slavlje u izbornom stozeru Hrvatskih laburista - Stranke rada nakon objave prvih izbornih rezultata. Dragutin Lesar Photo: Daniel Kasap/PIXS
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
1/4
05.12.2011.
u 12:47

Zadovoljna može biti i Ruža Tomašić koja je jedina preživjela debakl pravaške opcije na izborima

Osim pobjedničke Kukuriku koalicije u izbornu noć zadovoljno su otišli i Hrvatski laburisti na čelu s Dragutinom Lesarom i šest mandata te Glavašev HDSSB koji je svoju saborsku ekipu povećao za dodatna dva člana, s četiri na šest.

Lesarovi laburisti jedno su od najvećih iznenađenja izbora, i pokazuju kako dosadašnje aktivnosti bivšega sindikalnog vođe nisu prošle nezapaženo. Lesar se svojom aktivnošću u prethodnome saborskom mandatu svakako nametnuo kao borac za pravdu i radnička prava.

– Naš uspjeh dokaz je da su laburisti budućnost Hrvatske, a ne jednokratni pokušaj. Birači su prepoznali naš program u kojem tvrdimo da je moguće otvarati nova radna mjesta i pomoći gospodarstvu da izađe iz krize – kazao je Lesar zaključivši da će sa svojim zastupnicima biti prava noćna mora novoj vlasti.

Slavonija je s druge strane svoje povjerenje dala HDSSB-u koji je glasove zaradio prije svega na nastojanju da se, prema njihovim riječima, prestane zapostavljati istok Hrvatske te će tražiti prihvaćanje njihovih prijedloga za povećanje zaposlenosti i razvoj gospodarstva.

– Ostajemo u oporbi, nećemo koalirati ni s lijevima ni s desnima – kazao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

U iznenađujuće dobitnike izbora svakako treba ubrojiti i don Ivana Grubišića koji u svojem nastojanju da uđe u saborske klupe nije imao podršku Crkve čiji je vjerni pastir bio desetljećima.

– Kao što sam služio svom narodu za vrijeme službe u Crkvi, tako ću i sada nakon umirovljenja služiti svom narodu u Saboru. Plaća i mirovina uopće me ne zanimaju, izjavio je nakon osvajanja dva saborska mandata.

Pravaška opcija doživjela je, gledano u cjelini, potpuni debakl. Nitko osim HSP-a dr. Ante Starčević Ruže Tomašić neće sjediti u saborskim klupama, i to je zapravo najbolji signal svim pravaškim frakcijama da konačno zaborave međusobne sukobe i osobne taštine i počnu sa stvaranjem jedinstvene pravaške strukture.

Ruža nije zadovoljna rezultatima, ali ipak je polučila uspjeh izborivši prvi put ulazak u Sabor.

– Nikako nisam očekivala da će biti tolika razlika između HDZ-a i Kukuriku koalicije. To mi je je veliko iznenađenje. Mislila sam da ćemo dobiti barem tri mandata, da u Saboru možemo imati svoj klub – nije krila razočarenje rezultatima Ruža Tomašić. Poručuje da sada, nakon parlamentarnih izbora, moraju istinski "zasukati rukave" i kako će ubuduće biti jedna urbana desnica.

Komentara 25

OM
omer
14:42 05.12.2011.

Čestitam Lesaru što je iz ničega stvorio stranku koja če nešto značiti u Hrvatskom saboru. Gdje su sad oni bezobrazni komentatori hadezeovci koji su kroz cjelu kampanju ismijavali i pogrdno nazivali i vrijeđali gospodina Lesara , a on je svojimim autoritetom i čašču garantirao uspjeh koji nije izostao, a sad če se još viš posvetiti borbi za radnička prava protiv nemilosrdnog kapitalizma i globalizma. Želim mu puno --puno uspjeha.

CA
campa
14:47 05.12.2011.

Šteta što pravaši nisu ostvarili više mandata kako bi se dobila što kvalitetnija rasprava u saboru.HDZ tek treba definirati svoju političku pripadnost desnici.

DC
DC
18:41 05.12.2011.

Da je desnica ujedinjena izasla na izbore bila bi puno bolje prosla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije