Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
350. OBLJETNICA POGUBLJENJA

Izaslanstvo Braće Hrvatskog Zmaja, ZS Karlovac u Bečkom Novom Mjestu odalo počast Zrinskom i Frankopanu

Foto: Dr. Mirica Rapaić
1/3
22.05.2021.
u 21:55

Na kraju su se svi nazočni poklonili i pomolili pred bistama Zrinskog i Frankopana, podignutim u gradskom parku u Bečkom Novom Mjestu

Povodom 350. godišnjice pogubljenja bana Petra Zrinskog i markiza Frana Krste Frankopana danas je u Bečkom Novom Mjestu boravilo izaslanstvo Braće Hrvatskoga Zmaja, Zmajskog stola Karlovac, gdje su polaganjem vijenca,  paljenjem svijeća i molitvom odali počast hrvatskim velikanima.

U ime Veleposlanstva Republike Hrvatska u Austriji izaslanstvu iz Karlovca pridružio se je i opunomoćeni ministar u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču Branimir Lončar, izvijestilo je u subotu navečer Veleposlanstvo RH u Austriji.

„Predstavnici Zmajskog stola Karlovac, predvođeni pročelnicom dr. Miricom Rapić, zmajicom Mrežničkom, posjetili mjesto pogubljenja Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, te njihovo posljednje grobno mjesto na gradskom groblju u Bečkom Novom Mjestu iz kojeg su njihovi posmrtni ostatci 1919. godine preneseni u zagrebačku katedralu. 

U kapelice sv. Katarine u sklopu katedrale u Bečkom Novom Mjestu mons. Anton Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa i član ZS Karlovac,  predvodio je molitvu i misno slavlje u čast hrvatskih junaka i povijesnih velikana.  

Na kraju su se svi nazočni poklonili i pomolili pred bistama Zrinskog i Frankopana, podignutim u gradskom parku u Bečkom Novom Mjestu u blizini samog mjesta pogubljenja, a ispod kojih je utisnuto geslo Frana Krste Frankopana - Navik on živi ki zgine pošteno -, koje upravo simbolizira njihov život i razlog njihove slave“, stoji u priopćenju.

 

VIDEO Skandal u austrijskoj bolnici: Pacijentu amputirali pogrešnu nogu


 

Komentara 1

AV
Avimm
06:38 23.05.2021.

I nakon 350g nadu se neki jadnici koji odaju pocast ali neznaju kome,kao i prvoborci kojima je predsjednij star 68g a bio u nob-u.Jadnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije