Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćna buktinja

Iz osvete prema mladiću zapalili kuću punu ljudi. U požaru izgorjela žena

Policija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
30.06.2017.
u 19:07

Optuženi su Leonel Vlahušić i Zrinko Zelić, a produljen im je i istražni zatvor u kojem su od uhićenja. Šteta na kući veća je od 200.000 kuna

Leonel Vlahušić (25) i Zrinko Zelić (21) optuženi su za teško djelo protiv opće sigurnosti, a optužnicu je protiv njih podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku. Tereti ih se da su 22. veljače u 22.15 provalili u kuću u Ulici branitelja 6 u Dubrovniku te da su ušli u sobu-biblioteku gdje su plamenom iz upaljača zapalili madrace u toj sobi. Učinili su to iako su znali da u tom trenutku u kući boravi više osoba.

Požar se ubrzo proširio po cijeloj kući te su izgorjele dvije sobe s namještajem, dva hodnika s namještajem, stubište od metala i drva koje vodi iz prizemlja na prvi kat kuće, kuhinja, stropovi na prvom i drugom katu kuće, središnji dio potkrovlja i krovište. Time su, tvrdi tužiteljstvo, ugrozili živote ukućana, a u požaru je teško ozlijeđena Ivila Kalauz (82) koja je po glavi, trupu i udovima zadobila opekline trećeg stupnja koje su zahvatile sedamdeset posto površine tijela.

Nesretna je žena nakon nekoliko dana preminula od ozljeda. Šteta nije točno utvrđena, no tužiteljstvo tvrdi da je veća od 200.000 kuna. Optuženom dvojcu produljen je i istražni zatvor u kojem su od uhićenja, a na svoj suludi čin odlučili su se kako bi se osvetili mladiću koji je živio u kući, a s kojim su se sukobili. 

Komentara 5

Avatar maxist
maxist
20:59 30.06.2017.

Striktno po slovu zakona sve do ubojstva s predumišljajem na osobito svirep način !! Sve osim toga i maksimalne kazne (nikakve,olakotne okolnosti,vještačenja i pogodbe!) bilo bi zločin prema ukućanima po drugi puta ...+ nadoknada štete ovrhom !!

NO
nogogaz
21:13 02.07.2017.

Ajme balkan...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:36 08.07.2017.

Samo se nadam da nisu iz "uglednih obitelji" pa ce odsetati sa suda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije