Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučajno zablokirala

Iz Bille objasnili zašto je na vagi pisalo 108 grama, a nije bilo tereta!

vaga
Facebook/Marin Starčić
22.04.2014.
u 14:30

"Slučaj koji je kupac objavio na svom Facebook profilu može se dogoditi na svim digitalnim samoposlužnim vagama kada kupci slučajno zablokiraju vagu", pišu u priopćenju iz Bille

Iz Bille su reagirali na vijest da su njihove vage u supermarketu u Opatiji pokazivale početnu vrijednost od 0,108 kg, iako na njima nije bilo tereta.

Fotografiju takve vage objavio je na Facebooku Marin Starčić, a u statusu je napisao da je u toj trgovini u blizini bila još jedna ispravna vaga. Iz Bille tvrde da su vage u njihovim supermarketima "tehnički ispravne i baždarene kod ovlaštenih institucija o čemu svjedoči naljepnica na svakoj vagi".

"Kupci slučajno zablokiraju vagu"

"Slučaj koji je kupac objavio na svom Facebook profilu može se dogoditi na svim digitalnim samoposlužnim vagama kada kupci slučajno zablokiraju vagu, a za što je dovoljno pomaknuti pliticu vage, staviti preveliku težinu ili slično te se vaga može 'izbaciti iz nule' i pokazivati pogrešnu težinu što je u praksi moguće", pišu u priopćenju iz Bille te dodaju kako je u takvim slučajevima potrebno resetirati vagu "što je naša djelatnica i učinila". Tvrde da su baš zbog takvih situacija njihovi djelatnici uvijek dostupni kupcima da bi "svako pitanje riješili na licu mjesta i na zadovoljstvo kupca".

"Navodi kupca da se 'reklamama sakriva stanje vage' su potpuno netočni budući u vrijeme stavljanja robe na vagu i rada s vagom nije moguće aktiviranje reklama, odnosno, reklame su vidljive samo do aktivacije vage. Uz to, težina je vidljiva na ekranu vage te zaista ne možemo govoriti o bilo kakvoj namjeri zakidanja kupaca", pišu iz Bille. Dodaju da su njihove vage podešene tako da imaju "taru" od 2 grama, "što znači da se težina na vagi umanjuje i za težinu vrećice u koju se stavljaju namirnice, a sve u svrhu maksimalne korektnosti prema našim kupcima".

"Zbog navedenih rijetkih, ali mogućih tehničkih grešaka, pozivamo cijenjene kupce da pri svakom vaganju svakako provjere nulte pozicije brojeva na vagama te se na taj način uvjere u ispravno vaganje", zaključuju iz Bille.

>>'Evo kako vas kradu': Na vagi piše 108 grama, a nema tereta

Komentara 6

KA
kafka
14:47 22.04.2014.

Znači postoji uputstvo: 1. resetiraj, 2. . . . . . .

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
15:15 22.04.2014.

Kako to da te vage nikad ne odu ispod nule, recimo na -180grama. Ponekad mi se dogodi da je na kasi artikle skuplji nego pise, a nikad jeftiniji. Vis vitalis????

Avatar R2D2
R2D2
16:30 22.04.2014.

A slatkice u Billi. Baš su sve vage bile na +108 g.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije