Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija ga uhvatila

Ivo R. iz Dubrovnika bacao opuške pa 'potpalio' Marjan

požar marjan (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
18.08.2012.
u 10:37

Ivo R. pušio je i bacao opuške bez da ih je dobro ugasio. Kada je vidio vatru zaštitaru na rampi na sjevernoj strani Marjana jevio je da je izbio požar

Splitska policija je kriminalističkom obradom utvrdila kako je požar koji je jučer oko 13 sati izbio na Marjanu i zaprijetio park-šumi Marjan izazvao Ivo R., 34-godišnjak sa šireg dubrovačkog područja.

Ivo R. pušio je i bacao opuške bez da ih je dobro ugasio. Kada je vidio vatru zaštitaru na rampi na sjevernoj strani Marjana jevio je da je izbio požar.

Zahvaljujući izrazito brzoj intervenciji splitskih, ali i županijskih vatrogasaca, požar je ugašen za samo 15 mionuta. Izgorjelo je 100 četvornih metara, a odmah po izbijanju požara Felicio Parčina, zapovjednik JVP Split, utvrdio je kako je požar podmetnut.

Ivo R. zaradio je kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar bereza
bereza
11:33 18.08.2012.

Svim takvim pametnim tipovima, koji po ovakvoj suši, uza sva upozorenja o mogućem izazivanju požara, uza zabranu korištenja bilo kakvog otvorenog plamena za vrijeme ljeta... svejedno idiotski izazovu ili podmetnu požar, trebalo bi odrediti da sami, svojim radom, pod nadzorom policije, prvo očiste spaljeni teren i zatim ga pošume. Mislim da se nikad više ne bi pravili tako pametnima. Ovakve kaznene prijave, eventualna globa, pa zatim olakotne okolnosti i uvjetna kazna - to je bez veze!

Avatar wratnik
wratnik
12:11 18.08.2012.

meni se cini dabi se nasi vatrogasni sefovi trebali dobro u nekim Evropskim zemljama raspitati kakvi su zakoni za paljenje imovine. Ovo nemoze i nesmije iti dalje ovako.

JA
james49
12:07 18.08.2012.

I što će se sada dogoditi? Ništa! Ujeo vuk magare!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije