Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETAŠI, ATLETIČARI...

Skoknite nakratko do mora, čeka vas društvo sportaša

Medulin: Mnogobrojni surferi i kiteri uživali u "kroćenju" visokih valova
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
02.03.2018.
u 12:00

– Sada imamo između 600 i 900 gostiju, a uskoro će ta brojka narasti na oko dvije tisuće atletičara, biciklista i drugih sportaša – zadovoljan je direktor Turističke zajednice Medulin Aldo Dobrovac

Glavni je dio sezone još daleko, ali turistički domaćini u Medulinu već su u velikom poslu. Od kraja siječnja ugošćuju nogometne ekipe, koje su uobičajeno u ovo doba posvećene pripremama za nadolazeće utakmice. Do sredine ovog mjeseca izredat će se dvadesetak internacionalnih nogometnih ekipa, mahom iz Austrije, ali i iz Hrvatske te Slovenije, a nakon toga počinje sezona priprema atletičara.

– Sada imamo između 600 i 900 gostiju, a uskoro će ta brojka narasti na oko dvije tisuće atletičara, biciklista i drugih sportaša – zadovoljan je direktor Turističke zajednice Medulin Aldo Dobrovac.

– Ta se brojka za ovo doba godine već ustalila, a posljedica je znatnih ulaganja u sportski turizam. Primjerice, samo u uređenje nogometnih terena tijekom posljednje dvije godine Arena Hospitality Group uložila je milijun eura.

Inače, Medulin sportske goste dočekuje s osam nogometnih terena, atletskom stazom oko jednog od njih te brojnim stazama za trčanje i bicikliranje uz samo more. U hotelu Park Plaza Belvedere na raspolaganju im je bazen s morskom vodom veličine 25 x 20 metara, a u medulinskim sportskim sadržajima, naravno, ne uživaju samo sportaši nego i rekreativci. Istarski grad koji je dosad dao dva ministra turizma, Veljka Ostojića i Darka Lorencina, u špici, inače, može u jednom danu ugostiti čak 34.000 gostiju, međutim u grijanim kapacitetima za sada oko dvije tisuće turističkih kreveta. Medulin godišnje ostvaruje nešto više od 2,7 milijuna noćenja od čega do 40.000 u zimskim mjesecima. Sportski ugođaj i okruženje privlačno je i gostima koji zimi požele malo pobjeći na more iz svoje svakodnevice, a poticajne su i cijene. Recimo, noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Belvedereu sredinom ožujka po osobi stoji 40, 50 eura, a do sredine srpnja cijena će narasti na 86,75 eura.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Komentara 1

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
15:32 02.03.2018.

Idemo u još jednu rekordnu žetvu pa se s pravom dičimo netaknutom prirodom i najljepšim morem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije