Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnja na špijunažu

Separatisti na istoku Ukrajine uhitili i pretukli djelatnike Crvenog križa

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
10.05.2014.
u 10:39

Separatisti u Donjecku uhitili su nekolicinu pripadnika međunarodnog Crvenog križa, te ih oslobodili nakon sedam sati

Proruski pobunjenici na istoku Ukrajine obavljaju završne pripreme za sutrašnji referendum o otcijepljenju.

Separatisti u  Donjecku uhitili su nekolicinu pripadnika međunarodnog Crvenog križa, te ih oslobodili nakon sedam sati, objavila je u subotu dužnosnica Crvenog križa u Kijevu.

Glasnogovornik samoproglašene proruske "Narodne republike Donjeck" rekao je da su djelatnici Crvenog križa uhićeni u petak pod sumnjom na špijunažu.

Dužnosnica Crvenog križa rekla je da su djelatnici oslobođeni u dva sata iza ponoći. "Jedan od njih je teško pretučen", rekla je dužnosnica. Nije otkrila druge pojedinosti o incidentu.

Istovremeno, ukrajinski vojnici nastavljaju operacije nakon smrtonosnih sukoba koji su se jučer dogodili u Mariupolju.

U sjeni Putinova dolaska na Krim jučer su se u Mariupolju  sukobile proruske i proukrajinske snage i to na ulasku u sjedište postaje, pri čemu je život izgubilo 20 osoba.

Separatisti pripremaju glasačke listiće u Donjecku gdje su proruski separatisti odlučili održati referendum unatoč molbi ruskog predsjednika Vladimira Putina da ga odgode. Organizatori referenduma kažu kako je 3 milijuna listića gotovo spremno a, Roman Liahin, šef izbora u samoprozvanoj Donjeckoj Narodnoj Republici kaže kako je 1200 glasačkih mjesta postavljeno u školama, bolnicama i zgrada vlade diljem regije. Referendum će se u nedjelju održati i u susjednoj regiji Luhansk.

>> Novi sukobi u Ukrajini: 8 mrtvih u Mariupolu

Komentara 56

NE
Nepobjedivi
12:20 10.05.2014.

Među pristalicama vlasti u Kijevu najoštriju kritiku svojih šefova dao je Semen Semenčenko, komandir bataljona "Donbas", koji je formiran radi uništavanja "terorista" na istoku Ukrajine: "Umjesto da se bavi ekonomskim problemima i korupcijom, Kijev šalje tenkove i oklopne transportere u gradove na istoku Ukrajine".

Avatar EI Indio
EI Indio
15:29 10.05.2014.

Međunarodni crveni krst ? Dali su došli na poziv ili su sami došli?

RM
rmd3
11:56 10.05.2014.

Bas sam procito na njemackom portalu da su to americki placenici glumili crveni kriz da dojdu do strateskih pozicija na samom terenu ,a ovaj vas text bas neprati sliku koju stavljate uz ovaj text ,dajete lose neprovjerene info.javnosti koju zavadjate takvim informacijama.Novinarstvo je postalo prepisivanje od CNN I BBC vec jako dugo na ovim prostorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije