Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Interpol zove građane u pomoć, a MUP "iscrpljuje" druge opcije

U inozemstvu građani masovno žele pomoći, a u nas nema ni osnovnih informacija o nedavnom bijegu iz karlovačkog zatvora.
12. srpnja 2010. u 14:50 1 komentara 7 prikaza
zatvor
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Prošlo je više od mjesec dana od bijega Manuella Currija iz karlovačkog zatvora, a policija ga još nije uspjela pronaći. Iako su priopćili kako se podaci o njegovu bijegu razmjenjuju između više policijskih uprava, čudno je što javnost još nije službeno obaviještena o njegovu bijegu. Tako se njegovo ime i slika još ni danas ne mogu pronaći ni na internetskim stranicama MUP-a među osobama za kojima je raspisana tjeralica.

Još nije vrijeme

– Točno je da javnost nije izviještena o bijegu Manuella Currija s izdržavanje kazne u karlovačkom zatvoru, no taj je postupak u mjerodavnosti Uprave za zatvorski sustav. Kad je riječ o objavi podataka o bjeguncu na našim stranicama, procjenu o tome donose stručne službe. Na to se obično odlučujemo kad su iscrpljene sve druge mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju u potrazi za bjeguncem – rekla nam je Aleksandra Ljuba iz Ureda za odnose s javnošću MUP-a. Nije željela komentirati informaciju da je Curri pobjegao kako bi izbjegao kazneni progon u drugom slučaju.

– Je li protiv njega trenutačno u tijeku neka obrada i što je posrijedi, ne mogu govoriti, pogotovu ako bih time kolegama otežala posao – zaključila je Ljuba.

A kako je u svijetu?

Za razliku od ovih postupaka, Interpol je javno pozvao sve koji se služe internetom da pomognu u pronalaženju stotina bjegunaca diljem svijeta.

U operaciji nazvanoj Infracrveno pozvali su sve korisnike interneta da im podatke o bjeguncima šalju i mailom jer o nekima imaju vrlo malo podataka. Zbog iznimne zainteresiranosti javnosti za ovu akciju i provjeru izgleda i karakteristika bjegunaca proteklih je dana pristup Interpolovim stranicama bio otežan.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • sikert:

    dok se Karamrko sjeti objaviti tjeralicu i sliku da ga svi vidimo možda se faca izležava na nekoj od plaža na moru ili navečer gleda kako \"drotovi\"prolaze pored njega gradom ada niti neznaju kaj je on. Bravo za našu policiju, ... prikaži još!, koga oni štite-nas ili kriminalce. Naši \"drotovi\" se odluče objeviti podatke o kriminalcima koje traže \"...kad su iscrpljene sve druge mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju u potrazi za bjeguncem – rekla nam je Aleksandra Ljuba\" i opet ponavljam, u policiji nema inspektora i stručnih ljudi koji rade na slućaju da daju izjavu za novine nego to radi-pazi opisa teškog radnog mjesta -\"glasnogovornica\" koja nabifla na pamet tekst.