Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijete SAD-u

'Trump je objavio rat. Imamo pravo srušiti američke bombardere'

Foto: Reuters/Pixsell
1/5
25.09.2017.
u 17:12

- Cijeli svijet treba znati da je SAD prvo proglasio rat našoj državi - kazao je ministar Ri Yong Ho novinarima u New Yorku.

Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova kazao je da ta država ima pravo poduzeti "protumjere protiv agresije SAD-a", što uključuje i rušnje američkih vojnih aviona, čak ako i nisu u zračnom prostoru Sjeverne Koreje, piše RT

- Cijeli svijet treba znati da je SAD prvo proglasio rat našoj državi - kazao je ministar Ri Yong Ho novinarima u New Yorku

- Otkad je SAD proglasio rat našoj državi mi imamo pravo poduzeti protumjere koje uključuju i pravo na rušenje američkih strateških bombardera čak i ako nisu u zračnom prostoru naše države - jasan je bio sjevernokorejski ministar.

Ministar je objasnio da je američki predsjednik Donald Trump proglasio rat Sjevernoj Koreji što znači da su "sve opcije na stolu" za vlasti te države kojoj je na čelu diktator Kim Jong Un

1/5

Američki bombarderi letjeli vrlo blizu sjevernokorejske istočne obale

Američki bombarderi letjeli su u subotu vrlo blizu sjevernokorejske istočne obale kako bi demonstrirali vojne opcije koje imaju na raspolaganju u slučaju bilo kakve prijetnje. Pentagon je istaknuo da je let obavljen u sjevernom dijelu demilitarizirane zone između Koreja u kojem još nijedan američki mlažnjak ili bombarder nije letio u ovom stoljeću.

Nova eskalacija u odnosima SAD-a i S.Koreje uslijedila je nekoliko dana nakon govora Donalda Trumpa pred Općom skupštinom UN-a, u kojemu je sjevernokorejskog čelnika nazvao "čovjekom raketom" u samoubilačkoj misiji, zaprijetivši da će tu zemlju u potpunosti uništiti. U četvrtak je naložio uvođenje novih sankcija Sjevernoj Koreji. 

Samo nekoliko sati nakon informacije o pooštravanju sankcija, Kim Jong-Un je Trumpa nazvao "mentalno poremećenom osobom" koja će "skupo platiti prijetnje upućene njegovoj zemlji". 

1/8
1/5

Komentara 42

IL
ilijan
18:18 25.09.2017.

Ma koji rat, ako vam Ameri objave rat nećete se ni okrenuti bit ćete uništeni

DU
Deleted user
17:38 25.09.2017.

idem ja po čašu crnoga i sjest na terasu..

SL
slatix
17:29 25.09.2017.

Reče on to u sred NevYorka. Onda bi ti mogao biti ratni zarobljenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije