Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvan kontrole

Kim prijeti hidrogenskom bombom

Kim Jong Un
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.09.2017.
u 13:45

Bude li SAD morao braniti sebe ili svoje saveznike, Sjeverna Koreja bit će potpuno uništena

Sukob, zasad samo verbalni, između Sjeverne Koreje i SAD-a upravo je prešao na novu razinu. Ne samo da su uvrede dvojice čelnika postale prilično osobne i ni najmanje uvijene, već je i opasnost od incidenta koji bi mogao prerasti u nuklearni sukob znatno narasla.

Nakon što je Donald Trump održao prilično žestok i ne baš diplomatski govor pred Glavnom skupštinom Ujedinjenih naroda, u kojemu je kazao da će Sjeverna Koreja biti potpuno uništena bude li SAD bio prisiljen braniti se te da će Kim Jong-un žestoko platiti za sve što radi, u Pjongjangu se mikrofona dohvatio sjevernokorejski diktator.

Bomba nad Pacifikom

U obraćanju sjevernokorejskoj i svjetskoj javnosti, koje je televizija u Pjongjangu izravno prenosila, obrušio se na Trumpa žestokim uvredama.

- Sada vrlo ozbiljno razmišljam kakav da mu odgovor pošaljem, nakon što je svojom jezičinom izgovorio onakve uvrede. A sigurno ću se pozabaviti tim psihički poremećenim, senilnim starkeljom - kazao je Kim Jong-un na sjevernokorejskoj televiziji, ne navodeći pri tome kakav odgovor ima na umu.

No, ubrzo se doznalo o čemu se radi jer je sjevernokorejski ministar vanjskih poslova obznanio da je prilično velika mogućnost da Sjeverna Koreja detonira hidrogensku bombu. Ali ovaj put ne u nekom svom podzemnom testnom poligonu, već negdje na Pacifiku.

Izgledne su i civilne žrtve

Naravno, to je odmah izazvalo svojevrsnu uzbunu u cijeloj regiji, jer jedna je stvar detonirati hidrogensku bombu na svom teritoriju, a nešto potpuno drugo u međunarodnim vodama. Prije svega, nije uopće jasno na kojem bi dijelu Pacifika Sjeverna Koreja mogla izvršiti nuklearni udar. Kako je riječ o međunarodnim vodama, sasvim je sigurno da bi stradali brodovi ili ribarice koje bi se zatekle u tom području.

Ujedno, srušeno bi zasigurno bilo i nekoliko zrakoplova koji bi prolazili tim područjem, pogotovo kada se uzme u obzir da je Kim najavio detoniranje hidrogenske bombe, koja je desetak puta jača od klasične nuklearne bombe punjene uranom. I na kraju, ta bi detonacija izazvala i EMP, elektromagnetski udar koji bi srušio sve elektroničke uređaje u krugu od nekoliko stotina kilometara. Vrlo je izgledno da bi to mogao biti okidač za nuklearni rat koji bi izmijenio sliku svijeta.

Komentara 13

MX
Mister X
18:16 23.09.2017.

U obraćanju sjevernokorejskoj i svjetskoj javnosti, koje je televizija u Pjongjangu izravno prenosila, obrušio se na Trumpa žestokim uvredama.. Ali svjestan da ga ne može uvrijediti jer cijeli demokratski svijet drži <Trumfa za nulu i ispod te ga mnogi prozivajuju znamo kako sve da mnogi svjetski stručnjaci sumnjaju da Ameri imaju bolesnika za predsjednika kojega im je izabrao Putin ... . Bilo što je pokušao do sada nisu mu dozvolili bez suda . Pa ako uzmemo u obzir da su Ameri sasvim normalan narod onda znamo da mu neće dozvoliti milionsko uništenje jednog naroda države , i to samo zato što se boji Amerike ( i susjeda koji su naoružani do zubiju sa nuklearnim naoružanjem i razno raznim raketama .) Pa prema tome to ne može biti razlog u razilaženju, a kamoli razlog za rat =masovno ubojstvo gladnog napaćenog naroda S. Koeje ... ,

DU
Deleted user
11:22 23.09.2017.

Ne mislim da će to ikome stvarno pomoći, ali vrijeme je da si ponovno pročitate Tarabićeva kremanska proročanstva.

DE
deda1234
21:13 23.09.2017.

Prepucavanja.... A cjena nafte raste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije