Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvojili prvo mjesto

Ima i toga: Učenici se natjecali u brzini recikliranja otpada

Natjecanje u recikliranju
Foto: Pre-kom
1/2
08.06.2021.
u 07:17

Za škole je osigurana naknada troškova prijevoza i sudjelovanja u kvizu u iznosu od 500 kuna

Učenice Osnovne škole Podturen Janja Blažon, Lucija Šalja i Klara Mikulčić osvojile su prvo mjesto na jedinstvenom eko kvizu o gospodarenju otpadom za učenike sedmih razreda. Na sedmom po redu kvizu sudjelovali su učenici iz devet osnovnih škola iz 12 gradova i općina u kojima komunalno poduzeće Pre-kom provodi javnu uslugu gospodarenja otpadom. Kviz je dio većeg projekta "Ne dvoji nego smeće odvoji!", a  financijski su ga potpomogli generalni sponzor tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca i Međimurska županija.

Za škole je osigurana naknada troškova prijevoza i sudjelovanja u kvizu u iznosu od 500 kuna. Posebnost je što se uz teoretska znanja provjerava i točnost te brzina sortiranja korisnog otpada, kaže direktor Pre-koma Siniša Radiković. Prva nagrada je čak 8000 kuna, druga 4000, a treća 2000. Drugo mjesto osvojila je OŠ Hodošan, a treće OŠ Sveta Marija. 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Matek
08:03 08.06.2021.

Bravo Međimurci! Uvijek ste bili pozitivan primjer ostatku Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije