Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6+6 MODEL

Iako je uhićena i smijenjena Rimac će i dalje primati plaću: Evo koliko će dobiti iz proračuna

Josipa Rimac raditi će na izmjeni zakona
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.06.2020.
u 09:04

Rimac takvu plaću može ostvariti po Zakonu o pravima i obvezama državnih dužnosnika, a koji je u Hrvatskoj popularno nazvan "6+6 zakon".

Bivša gradonačelnica Knina, HDZ-ova Josipa Rimac, može i dalje primati plaću po modelu 6+6 premda je u petak smijenjena s mjesta državne tajnice Ministarstva uprave i to nakon šta je uhićena zbog sumnje za trgovinu utjecajem te primanje mita. 

To u prijevodu znači da bi joj idućih godinu dana Ministarstvo trebalo isplatiti ukupno 135.000 kuna neto ako se uzme u obzir da je njezina prosječna plaća iznosila oko 15.000 kuna. Prvih pola godine tako bi Rimac mogla primiti oko 90.000 kuna neto, dok bi u drugom dijelu godine njezina plaća bila upola smanjena pa bi joj na račun sjelo 45.000 kuna. 

Rimac takvu plaću može ostvariti po Zakonu o pravima i obvezama državnih dužnosnika, a koji je u Hrvatskoj popularno nazvan "6+6 zakon"

Josipa Rimac raditi će na izmjeni zakona
1/3

Rimac je, podsjetimo, na zatvorenoj sjednici vlade u rujnu 2017. imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu uprave na čijem je čelu bio sada već bivši Lovro Kuščević. Prije nego li je zasjela na funkciju u Ministarstvu izgubila je lokalne izbore u Kninu, a gradonačelnik je postao Marko Jelič.

Rimac je, podsjetimo, uhićena u sklopu velike akcije policije i USKOK-a zajedno s još 12 osoba, među kojima su i HDZ-ove dužnosnice Ana Mandac, Nataša Turbić i Ružica Njavro te direktor Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Komentara 24

TH
than
12:39 02.06.2020.

Lijepe su si zakone političari izglasali. Obični smrtnici mogu biti sretni, ako danas i minimalac dobiju.

KO
Kokoiduhovi
13:38 02.06.2020.

Pa po čemu je to neobično? Svi političari koji su ili smijenjeni, ili uhapšeni, ili osuđeni...primali su plaće određeno vrijeme. Nijedan se nije odrekao (osim g. Josipovića) nijedne povlastice. Pa oni su zakone donijeli sebi na korist. Ne nama.

DU
Deleted user
11:15 02.06.2020.

Nakon suđenja opet očekujem ju u HDZ-u na čelu Knina, idemooooooooooo pljačkati Hrvateeeeeeeeeeeeeee!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije