Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE MJERE ZA JEDNU ŽUPANIJU

I dalje rušimo rekorde: 306 novih slučajeva, jedna osoba preminula

Zagreb: Drive in testiranje na COVID-19 pojeftinilo na 501 kunu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
22.08.2020.
u 14:13

U izvješću stožera navodi se da su donesene dvije nove odluke. Jedna se odnosi na izmjenu trajanja ograničenja rada barova do 7. rujna, a druga se odnosi na nove mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju.

U protekla 24 sata zabilježeno je 306 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 2052 Među njima su 143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na raspiratoru 12 pacijenata. Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 7900 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 170 preminulo, a 5678 se oporavilo.
 
U samoizolaciji su trenutno 6868 osobe. Do danas je ukupno testirano 148 742 osoba, od toga 2574 u posljednja 24 sata.

U izvješću stožera navodi se da su donesene dvije nove odluke. Jedna se odnosi na izmjenu trajanja ograničenja rada barova do 7. rujna, a druga se odnosi na nove mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci uvode se nužne epidemiološke mjere za njihovo područje, u trajanju od 14 dana.

Uvedene nužne epidemiološke mjere su:

- na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba

- ostale privatne svečanosti i proslave mogu se organizirati samo u krugu obitelji i na njima može biti prisutno najviše 20 osoba

- ugostiteljski objekti iz skupine „Barovi“ i ugostiteljski objekti tipa bistroi mogu usluživati goste samo na otvorenim dijelovima (terasama i slično)

- na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom

- obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske usluge ne smiju primati skupine u kojima je više od 20 osoba.

Ključne riječi

Komentara 164

KI
kimi
14:35 22.08.2020.

Ako je inkubacija 10-14 dana i ako se za toliko vratite u nazad zna se koji su masovni događaji bili tada ali o tome niko neće da priča. Tako je i u Srbiji bila eksplozija novozaraženih posle izbora i utakmice sa 20.000 ljudi ali isto tako niko o tome nije hteo da priča. Politika je ku*va.

SO
soonwalker
14:59 22.08.2020.

Bolje bi bilo objasnit kako se pravilno maske nose i tkoga uopće jedna maska štiti. a u kafićima i restoranima na otrvorenome uopće ne ili nepravilo nose masku. a tko kontrolira i regulira po kvadratu koliko osoba smije uopće u u jedan zarvoren prostor. recimo dućan itd.

DU
Deleted user
14:29 22.08.2020.

ništs to neće pomoći. nakon 2 nedjelje isti problem. problem je nastao kad su dupli počeli šetati Hrvatskom jer su trebali dati glas zna se kome. i dan danas puna parkirališta na moru sa BiH tablicama. bacaju narodu pijesak u oči noćnim klubovima,strancima,svadbama a dozvoljavaju da ga bosanci i hercegovci truju. dođu na našu granicu sa HR osobnom,produže u Split Makarsku,provedu se,ostave našu mladost zaražemu i kad ulaze u BiH pokažu njihove dokumente i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije