Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad utvrda

I 109 žena legalno posjeduje oružje u Karlovcu, muškaraca je 2579!

oruzje2_zeg_sis_100309
PIXSELL
15.12.2010.
u 10:03

Oni i 119 pravnih osoba imaju 6539 komada oružja, a najviše je pištolja - 2688, odnosno dvije petine

Na području grada i okolnih općina 2982 pojedinca i 119 pravnih osoba vlasnici su oružja. Ukupno imaju 6539 komada, a ‘'najdraži'’ su im pištolji - čak ih je 2688. Uglavnom su vlasnici muškarci, njih 2873. Ipak, da i nježnijem spolu ono nije strano dokazuje 109 žena vlasnica nekog oružja.

Da bi dobili odobrenje, svi su morali imati opravdan razlog za to, biti stariji od 21 godine, neosuđivani za kaznena djela , nekažnjavani za narušavanje javnog reda i mira te nasilje, osobito obiteljsko. Nisu smjele postojati okolnosti koje bi upućivale na to da bi oružje mogli zlorabiti, poput prekomjernog uživanja u alkoholu, konzumiranja droga ili agresivnog ponašanja, a morali su osigurati uvjete za siguran smještaj i čuvanje oružja...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije