Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKIRAO JAVNOST

HSLS osudio izjavu Glasnovića i podsjetio na riječi Vlade Gotovca

dd
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.09.2016.
u 16:51

"Sasvim sigurno ne želimo živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se legalni i legitimni prosvjedi bilo koga zbog bilo čega rješavati 'pendrekom i suzavcem'. Za slobodu i demokraciju smo se borili i izborili. Sada je trebamo živjeti!"

Podršku studentima Filozofskog fakulteta danas je dao HSLS te se usprotivio "samovolji dekana" Vlatka Previšića, a objavu saborskog zastupnika Željka Glasnovića na Facebooku najoštrije osudio poručujući da se prosvjedi ne mogu rješavati "pendrekom i suzavcem".

"Živimo u vremenu u kojem je svakom pojedincu/društvenoj skupini dopušteno prosvjedovati i slobodno izražavati svoje stavove za ostvarenje svojih ciljeva, pa tako i studentima", stoji u objavi HSLS-a na Facebooku u povodu događaja na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

HSLS daje snažnu podršku studentima Filozofskog fakulteta te se protivi bilo čijoj samovolji, ističe se u objavi, pa tako i samovolji dekana Previšića "i njegovim metodama za provođenje odluka koje očito nemaju podršku ni studenata, a ni profesora Filozofskog fakulteta".

"Također, HSLS najoštrije osuđuje izjavu i izričaj novoizabranog saborskog zastupnika Željka Glasnovića u kojoj poziva na rješavanje problema na Filozofskom fakultetu 'pendrekom i suzavcem'", poručuju liberali.

Podsjećajući na riječi Vlade Gotovca "Hrvatska da, ali kakva?", iz te stranke naglašavaju: "Sasvim sigurno ne želimo živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se legalni i legitimni prosvjedi bilo koga zbog bilo čega rješavati 'pendrekom i suzavcem'. Za slobodu i demokraciju smo se borili i izborili. Sada je trebamo živjeti!"

>> Previšić: Profesor je na Facebooku napisao 'slomite noge zaštitarima'. Vlahović-Štetić: Dekan fakultet vodi vrlo autokratski

Komentara 23

SD
sdpesticid
18:00 24.09.2016.

obrisali su mi post i sada citiram naslov : Sasvim sigurno ne želimo živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se legalni i legitimni prosvjedi bilo koga zbog bilo čega rješavati 'pendrekom i suzavcem' .- završen citat. - - shodno ovoj izjavi hsls-a, i reakciji na pendrek i suzavac, pitam se zašto nisu reagirali na prijetnje dekanu te poziv na lomljenje nogu od strane istih tih ''prosvjednika'' a tamo nisu bili samo studenti što nam govori da se radi o političkom prosvjedu koji nije najavljen policiji. potvrđujem svoj stav iz obrisanog posta kako se ovdje radi o neviđenoj hipokriziji hsls-ovaca pa brišite sada i ovaj post. sram vas bilo.

PL
plahutar
17:56 24.09.2016.

A po čemu je ovaj prosvjed legalan i legitiman?

AP
ante_pustinjak
17:58 24.09.2016.

a kad sveučilišni profesor napiše da treba polomiti noge zaštitarima na filozofskom, onda je to molitva ljubavi i pomirenja?! kojeg li licemjerja?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije