Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filozofski fakultet

Ministarstvo rektoru: Umirovite dekana Vlatka Previšića

d
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
23.09.2016.
u 20:51

U Ministarstvu podsjećaju da je Previšić u akademskoj 2015./2016., koja traje još osam dana, navršio 70 godina i da mora otići u mirovinu

“Zabrinuti događajima na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji su rezultirali krizom upravljanja, pozivamo vas na žurno postupanje...”, počinje pismo koje je Ministarstvo obrazovanja uputilo rektoru zagrebačkog Sveučilišta Damiru Borasu tražeći od njega da postupi u skladu sa Statutom Sveučilišta i da, pojednostavljeno rečeno, dekana Vlatka Previšića pošalje u mirovinu.

Ministarstvo podsjeća da je prof. dr. Vlatko Previšić u akademskoj godini 2015./2016. navršio 70 godina, do kada mu je produljenjem ugovora o radu bio omogućen ostanak na fakultetu. Podsjećaju da je produljenje ugovora o radu do navršene 70. godine moguće za profesore u trajnom zvanju i znanstvene savjetnike zbog znanstvenog doprinosa i uspješnosti u obrazovnom procesu i odgoju mladih znanstvenika i nastavnika.

Odlazak Previšića u mirovinu po sili zakona (rođen je 20. listopada 1945.) bilo bi najbezbolnije rješenje dramatične situacije na Filozofskom fakultetu.

>> Boras: Za smjenu dekana moraju postojati statutarni razlozi i statutarno okruženje

Komentara 21

SD
sdpesticid
22:38 23.09.2016.

studenti ga neće ? u kojem omjeru su ti studenti koji ga neće a kojem oni koji hoće ? koliko studenata pohađa filozofski ? profesori koji pozivaju na lomljenje nogu ? što nam govori činjenica o poslanoj slici ''isilova'' karakteraa kažnjavanja neistomišljenika te profesorovu pozivu na lomljenje nogu nekomu ? na tom fakultetu očito nitko ne drži konce kako treba i razumno bi bilo isti zatvoriti na određeno vrijeme te osvježiti isti novim kadrovima a agresivne studente koji su skloni isilovoj praksi ( fotomontaža ISIL-ovca s nožem u ruci pred egzekuciju ) prepustiti tajnim službama i dorh-u. upitno je i kamo su ostali studenti usmjereni ideološki s obzirom na profesorov poziv ''lomljenja'' nogu te fotomontaži ? zar nam takvi trebaju krojiti budućnost društva ?

BA
bakulušić
21:35 23.09.2016.

Mislim da zakoni dopuštaju mogućnost da i oni, koji imaju uvjete za mirovinu, mogu raditi. Dakle, nema razloga da gospodin Previšić mora ići,osobito u vrijeme kad anarho-liberalne grupacije divljaju po fakultetu. Netko mora brinuti o državnom dobru a dekan Previšić to uspješno radi.

MD
mare_dalmacija
22:26 23.09.2016.

Citat je nepotpun i zato u njega treba sumnjati! ... Što je s ostatkom rečenice iz navodnog dopisa Ministarstva? Možemo li vidjeti cjelovit tekst?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije