Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvoje Hribar: Gospođa Gregurić je, vjerujem, vrsna bolničarka, ali filmske teme joj ne leže

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) reagirao je na dopunu kaznene prijave koju je podnijela Koordinacija udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata i ocijenio netočnim sve što je Koordinacija rekla o filmu "Masakr u Dvoru"
18. listopada 2016. u 18:31 21 komentara 3195 prikaza
Hrvoje Hribar
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Hrvoje Hribar u utorak je reagirao na dopunu kaznenoj prijavi koju je podnijela Koordinacija udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata i naglasio kako tu nema ništa novog te netočnim ocijenio sve što je iz Koordinacije danas rečeno u vezi filma "Masakr u Dvoru".

Dalibor Matanić Dalibor Matanić: 'Nisam potpisao peticiju protiv ministra kulture, prvo ga želim upoznati' hrt Uvjet Mosta Manja pristojba znači ukidanje 3. i 4. programa i 400 otkaza?

– U danas iznesenom ne primjećujem baš ništa o čemu se nije govorilo ranije na tim skupovima – rekao je Hribar te netočnim ocijenio sve što je iz Koordinacije danas rečeno u vezi filma "Masakr u Dvoru".

– Gospođa (Zorica) Gregurić je, vjerujem, vrsna bolničarka i zaslužna sudionica ratnog saniteta, ali filmske i normativne teme joj ne leže – ustvrdio je Hribar u priopćenju te upozorio da se treba ustezati neovlaštenog kopiranja i raspačavanja autorskog djela, sramoćenja i klevetanja te iznuda. 

– Pri utvrđivanju odgovornosti onih koji su neistine iznijeli, sud će imati jednostavan posao, vođen stvarnim, a ne prerađenim tekstom natječajnog pravilnika HAVC-a. Obilna dokumentacija o predmetu, pohranjena na nizu adresa, također će biti od velike pomoći. Očekujemo postupke nadležnih koji će rasvijetliti ovu neobično glasnu i neugodnu zavjeru – izjavio je, uz ostalo, Hribar.

Koordinacija udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata podnijela je u četvrtak dopunu kaznenoj prijavi vezano uz produkcijsku kuću Nukleus film koja, kako tvrde, zbog kršenja ugovornih obveza za svoj novi projekt "nije smjela biti niti razmatrana na natječaju Hrvatskog audiovizualnog centra, a kamoli nagrađena sa 140 tisuća kuna".

Dopuna kaznene prijave podnosi se protiv Hrvoje Hribara, ravnatelja HAVC-a, Vere Robić Škarice, predsjedavajuće Hrvatskog audiovizualnog vijeća i Sanje Ravlić, umjetničke savjetnice za filmske koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom, zbog "kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti", čime su, navode, oštetili HAVC za 140 tisuća kuna.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • damascus:

  Besraman razbojnik koji da je imalo savjesti i poštenja davno bi zahvalio na funkciji i otišao, pa makar se bavio i režijom. Ali novac je slađi a mi Hrvati, čini se bez ulice nećemo moći promijeniti našu Hrvatsku.

 • Avatar TAJSAM
  TAJSAM:

  Zato tebi dobro stoji trošiti novac Hrvatskih poreskih ljudi i davati novce drugovima koji nastavljaju sa blačenjem Hrvatske. Svaka čast za druženje sa tobom treba imati želudac. Pozdrav dobrim ljudima

 • samograd:

  Hribar je inače kultni režiser , kad Hrvać snimi film ,to nemožeš doći do karte,čime je on zaslužio kao nikakav režiseronja ima šapu na lovi kojom financira filmove koji teško optužuju branitelje kao što je bila Gregurić?