Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Dačić

Hrvatske prijetnje o usporavanju Srbije EU integracijama su tragikomične

Ivica Dačić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
20.03.2016.
u 12:27

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske priopćilo je da podržavaju napore Srbije u približivanju EU, ali da za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa EU Srbija prethodno mora ispuniti određene uvjete

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Hrvatska ne može spriječiti ulazak Srbije u Europsku uniju.

“Prijetne da će Hrvatska usporiti EU integracije Srbije su tragikomične. To je suprotno njihovoj odluci Sabora da srpkse eurointegracije neće uvjetovati bilateralnim temama”, rekao je Dačić.  Umjesto govora mržnje i stvaranja antisrpske euforije, bolje bi bilo da se Hrvatska usredotoči kako da i Srbija i Hrvatska žive bolje, kako da dvije zemlje bolje surađuju i imaju bolje ekonomske odnose.

“Najjednostavnije je svađati ljude, no teško ih je pomiriti. S Hrvatskom treba imati čiste račune. Možemo graditi dobre odnose, ali možemo i moramo braniti Srbe i Srbiju”, rekao je, piše Mondo.

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske priopćilo je da podržavaju napore Srbije u približivanju EU, ali da za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa EU Srbija prethodno mora ispuniti određene uvjete o poštovanju ljudskih prava, posebno manjina kao i punu duradnju s Haškim sudom te reform pravosuđa.

>> Hrvatska lokada Srbije zadnja je prilika da krenemo iz početka

Komentara 90

ST
stomugromova
12:53 20.03.2016.

Sa Srbima nema iluzija.Dok je mvp bila drugarica Besna Pusić,stalno su iz smjera Srbije dolazile razne provokacije,kao da je RH kandidat za ulazak u EU,a ne Srbija.Nadam se ,nakon što će novoizabrana vlast razgovarati sa četnicima u Srbiji onako kako to oni zaslužuju.

Avatar Tigar63
Tigar63
13:09 20.03.2016.

Dačiću kad vratiš radio Suboticu Hrvatima, prestaneš ih nazivati šokcima i bunjevcima, kad četnika šešelja izručiš Hagu onda će Hrvatska razmotriti možete li za 50 godina ući u europsku uniju. Inaće i mi Hrvati vas volimo kao i vi nas 91.

KI
kinez14
13:42 20.03.2016.

Reče četnik i napravi pokolj u Srebrenici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije