Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Hrvatska nije iskoristila golemi potencijal svojih velikana u brendiranju imidža

Ruđer Bošković
Foto: Robert Edge Pine/Wikimedia Commons
1/2
22.12.2019.
u 00:02

U siječnju će se u Večernjem listu početi objavljivati priče o dvanaestero hrvatskih velikana. O svakom će se pisati puna dva tjedna. u svim hrvatskim školama organizirat će se dva sata predavanja mjesečno posvećena velikanima.

Svojim djelovanjem nisu zadužili samo Hrvatsku nego i cijeli svijet, a s idejama koje su često bile ispred njihova vremena mijenjali su živote, postigli nevjerojatne uspjehe i učinili svijet boljim i kvalitetnijim. Oni su hrvatski velikani čija su dostignuća u svjetskim okvirima postigla nemjerljivu vrijednost. To su redom istaknuti znanstvenici, izumitelji, književnici, umjetnici i istraživači hrvatskog podrijetla koji su u nasljeđe svijetu ostavili svoje izume, knjige, umjetnička djela, pronalaske i znanja. No Hrvatskoj su, uz to, ostavili nešto još vrednije – ponos, ali i povlasticu da pred svijetom može reći da su ti velikani baš hrvatske gore list.

No je li im se Hrvatska do sada odužila onako kako su zaslužili priznavanjem svega što su učinili, promoviranjem njihovih imena u svijetu i ponosnim isticanjem njihovih uspjeha? Nažalost, odgovor na to pitanje je negativan, a kako bi se to napokon ispravilo, Večernji list odlučio je u 2020. pokrenuti veliki multimedijski projekt “Hrvati koji su mijenjali svijet”. Ruđer Bošković, Faust Vrančić, Sveti Jeronim, Nikola Tesla, Andrija Štampar, Ivana Brlić-Mažuranić, Andrija Mohorovičić, Ivo Andrić, Julije Klović, Marko Marulić, Ivan Meštrović i Marko Polo dvanaestero je velikana koje će Večernji list popularizirati u idućoj godini, a u projektu će se govoriti i o značajnim Hrvatima koji danas mijenjaju svijet, ali i o hrvatskim izumima te proizvodima.

Cijeli članak pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Pljačka grobnice dovela do spektakularnih nalaza u Jalžabetu

>> Zemlja velikih suprotnosti: S prozora jednog od najluksuznijih hotela na svijetu gledate obitelji koje spavaju u kartonskim kućama

>> Igrala sam u Dinamu, a morala konobariti da bih preživjela

>> Meso će u budućnosti biti puno skuplje

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Matija22
Matija22
21:55 21.12.2019.

Zaboravili ste Ivana Gundulića

DU
Deleted user
22:18 21.12.2019.

..a kako na red doći kad su komunisti ispred svih..ako pitaš nešu stazića Gundulić ili Đuro pucar-stari odgovor je Đuro..

Avatar darkkati
darkkati
22:56 21.12.2019.

Ivan Vučetić , otisak prstiju u Argentini , rođen na Hvaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije