Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska nije iskoristila golemi potencijal svojih velikana u brendiranju imidža

U siječnju će se u Večernjem listu početi objavljivati priče o dvanaestero hrvatskih velikana. O svakom će se pisati puna dva tjedna. u svim hrvatskim školama organizirat će se dva sata predavanja mjesečno posvećena velikanima.
22. prosinca 2019. u 00:02 35 komentara 1657 prikaza
Ruđer Bošković
Foto: Robert Edge Pine/Wikimedia Commons
Pogledajte galeriju 1/2

Svojim djelovanjem nisu zadužili samo Hrvatsku nego i cijeli svijet, a s idejama koje su često bile ispred njihova vremena mijenjali su živote, postigli nevjerojatne uspjehe i učinili svijet boljim i kvalitetnijim. Oni su hrvatski velikani čija su dostignuća u svjetskim okvirima postigla nemjerljivu vrijednost. To su redom istaknuti znanstvenici, izumitelji, književnici, umjetnici i istraživači hrvatskog podrijetla koji su u nasljeđe svijetu ostavili svoje izume, knjige, umjetnička djela, pronalaske i znanja. No Hrvatskoj su, uz to, ostavili nešto još vrednije – ponos, ali i povlasticu da pred svijetom može reći da su ti velikani baš hrvatske gore list.

Dubravka Šuica DANAS U VEČERNJEM O budućnosti Europske unije odlučivat će i više od 1000 građana

No je li im se Hrvatska do sada odužila onako kako su zaslužili priznavanjem svega što su učinili, promoviranjem njihovih imena u svijetu i ponosnim isticanjem njihovih uspjeha? Nažalost, odgovor na to pitanje je negativan, a kako bi se to napokon ispravilo, Večernji list odlučio je u 2020. pokrenuti veliki multimedijski projekt “Hrvati koji su mijenjali svijet”. Ruđer Bošković, Faust Vrančić, Sveti Jeronim, Nikola Tesla, Andrija Štampar, Ivana Brlić-Mažuranić, Andrija Mohorovičić, Ivo Andrić, Julije Klović, Marko Marulić, Ivan Meštrović i Marko Polo dvanaestero je velikana koje će Večernji list popularizirati u idućoj godini, a u projektu će se govoriti i o značajnim Hrvatima koji danas mijenjaju svijet, ali i o hrvatskim izumima te proizvodima.

Cijeli članak pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Pljačka grobnice dovela do spektakularnih nalaza u Jalžabetu

>> Zemlja velikih suprotnosti: S prozora jednog od najluksuznijih hotela na svijetu gledate obitelji koje spavaju u kartonskim kućama

>> Igrala sam u Dinamu, a morala konobariti da bih preživjela

>> Meso će u budućnosti biti puno skuplje

naslovnica | Autor :

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Akademski slikar i mason Jadranko Ferko naslikao je svoj autoportret u masonskoj odjeći
KAKO IZGLEDA OBRED
Sve tajne hrvatskih masona: Rituali, simbolika, zavjeti šutnje, muško bratstvo
 • Avatar Matija22
  Matija22:

  Zaboravili ste Ivana Gundulića

 • golgeter14:

  ..a kako na red doći kad su komunisti ispred svih..ako pitaš nešu stazića Gundulić ili Đuro pucar-stari odgovor je Đuro..

 • Avatar darkkati
  darkkati:

  Ivan Vučetić , otisak prstiju u Argentini , rođen na Hvaru