Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvati sve više kupuju zlato, napokon je za to dostupna i aplikacija

PROMO
14.06.2024.
u 10:52

Zlato je sve popularnija investicija u Hrvatskoj. Iznos koji građani ulažu u zlatne poluge i zlatnike raste iz godine u godinu, a posljednje dvije godine premašuje 300 milijuna eura.

Jedan od razloga popularnosti plemenitih metala jest i činjenica da njihova cijena ima uzlaznu putanju, uz prosječni rast od 9% godišnje u razdoblju od 2000. godine. No, dosad na hrvatskom tržištu nije postojao alat koji bi omogućio jednostavno praćenje cijene, vrijednosti portfelja uloženog u zlato i srebro i događanja na tržištu plemenitih metala.

Goldman Graff, međunarodna kompanija za trgovanje fizičkim investicijskim zlatom, odnosno polugama i zlatnicima, predstavila je novu mobilnu aplikaciju koja korisnicima pruža upravo ono što je dosad nedostajalo: jedinstveni centar za ulaganje u zlato dostupan na telefonskom ekranu. 

- Naša aplikacija osmišljena je tako da svakome, neovisno o početnom znanju o tržištu zlata i srebra ili iskustvu ulaganja u plemenite metale, može pružiti dovoljno informacija za kvalitetni uvid. Može se provjeriti trenutna cijena zlata i srebra na svjetskim burzama, pratiti povijesne trendove, koristiti investicijski kalkulator za izračun promjene vrijednosti portfelja, pratiti aktualnosti i vijesti, uključiti obavijesti kod promjene tržišne cijene zlata ili pojedinih artikala, kao i kupovati zlato i srebro izravno iz aplikacije. Ona je potpuno besplatna za korištenje neovisno o tome jeste li kupac Goldman Graffa, objasnio je predsjednik uprave kompanije Goldman Graff Vladimir Potočki. 

Foto: PROMO

Goldman Graff je nositelj obiteljskog nasljeđa u obradi i trgovini plemenitim metalima, s tradicijom koja seže unatrag više od stotinu godina. Ekskluzivna ponuda obuhvaća širok raspon investicijskog zlata i srebra po konkurentnim cijenama, isključivo iz kovnica s “Good Delivery” LBMA certifikatom. Izravno surađuje s vodećim brendovima kao što su švicarski Argor Heraeus i austrijski Münze Österreich (Austrian Mint), jedini u Hrvatskoj zastupa talijanski T. C. A. i njemački c.Hafner, a u ponudi ima i proizvode niza drugih kovnica iz čitavog svijeta. 

Foto: PROMO

Goldman Graff jedini u Hrvatskoj ima trezore za pohranu investicijskog zlata, uz individualne pretince dostupne za najam građanima.

- Naši sefovi opremljeni su vrhunskom sigurnosnom opremom i pružaju maksimalnu zaštitu. Njihovu kvalitetu jamče certifikati vodećeg europskog proizvođača Wertheim Vertriebs GmbH. Svaki pretinac moguće je osigurati u visini vrijednosti do milijun eura. Na ovaj način naši klijenti na jednom mjestu mogu kupiti zlato, pohraniti ga i u trenutku svog odabira prodati pod posebnim uvjetima koje našim klijentima jamčimo posebnim certifikatima. Na taj način postignuta je maksimalna sigurnost, jer zlato ne napušta siguran prostor, a istovremeno je uvijek dostupno klijentu, kazao je Potočki.

Foto: PROMO

Osim u poslovnicama, koje se u ovoj regiji nalaze u Zagrebu (2. kat centra Green Gold), Rijeci (Andrije Medulića 6) i Ljubljani (Miklošičeva 14), zlato iz ponude Goldman Graffa moguće je kupiti putem web shopa, a odnedavno i putem aplikacije koja je dostupna za preuzimanje u AppStore i GooglePlay trgovinama. Status svake narudžbe napravljene online moguće je pratiti kroz aplikaciju sve do isporuke, a dostava je osigurana u punoj vrijednosti narudžbe. 

- Aplikacija Goldman Graff već u svojoj prvoj fazi značajno olakšava snalaženje na tržištu zlata i omogućava jednostavnu i sigurnu kupnju ili prodaju zlatnih i srebrnih poluga. No, konstantno nastavljamo rad na njenom unapređenju, stoga ćemo uskoro predstaviti i niz novih značajki koje su potpuna novost na hrvatskom tržištu, zaključio je Potočki. 

Foto: PROMO

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije