Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po tajkunu

Horvatinčiću zbog šoka odgođeno suđenje za NK Croatiju

Horvatinčić (1)
Hrvoje Jelavić/Pixsell
Autori: , tok, dij
05.09.2011.
u 19:34

U Splitu je nastavljeno ispitivanje svjedoka koji je rekao da je gliser poslije nesreće odsukan te da nije bio u stanju za plovidbu.

Tomislav Horvatinčić trebao je u utorak biti doveden iz šibenskog pritvora na zagrebački Općinski kazneni sud, gdje se protiv njega vodi proces da je kao direktor NK Croatije 1996. zloporabama u poslovanju oštetio državni proračun za oko 1,8 milijuna kuna! No, njegov je odvjetnik pisanim putem molio odgodu rasprave jer se Horvatinčić nakon teške nesreće u kolovozu koju je skrivio svojim gliserom usmrtivši bračni par nautičara iz Italije nalazi u teškom psihičkom stanju. Sutkinja je uvažila molbu obrane. Podsjećamo, Horvatinčić se tereti da je kao direktor NK Croatije od početka srpnja do kraja kolovoza 1996. godine davao fiktivne nenamjenske zajmove 26 igrača i trojici trenera na koje nisu plaćeni porez i prirez. Na splitskom Županijskom sudu jučer je nastavljeno ispitivanje svjedoka o tragediji na moru kod Primoštena. 

– Bio je jedan svjedok iz tvrtke iz marine Kremik koji je odsukavao i ispumpavao Horvatinčićev gliser. Došao je 45 minuta poslije nesreće i vidio da je brod nasukan i poplavljen, a policija im je dopustila da odsukaju brod te da ga otegle u marinu. Svjedok je rekao da gliser nije bio u stanju za plovidbu – rekao je odvjetnik Baica.

Komentara 14

MA
mariod979
20:45 05.09.2011.

1996 koliko treba do zastare?

BV
bvalen16
20:58 05.09.2011.

Naravno da nije bio za plovidbu. Inače bi gHorvatinčić bi opet pobjegao sa mjesta nesreće

Avatar tkozna
tkozna
20:33 05.09.2011.

Jel\' to onaj isti Horvatinčić koji se kao uhičenik vozi na prednjem sjedalu policijskog vozila nakon što je ubio dvoje ljudi. O mogu mislit kako će ga oderati.Ahaaaaaaa ha ha ha ha. Jadni smo mi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije