Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Holy: Porez na dohodak treba ukinuti jer je ustvari porez na rad

U bitku za glasove krenuli su sa zelenih štandova koje su napravili od paleta. Srodna im zelena stranka iz Francuske pitala ih je za otkup tisuću takvih štandova, no ne prodaju ih
01. rujna 2015. u 11:47 3 komentara 607 prikaza
16.08.2015., Zagreb - Konferencije  za medije stranke ORaH na kojoj je  predstavljen izbornog stozer, postupk odabira kandidata i kandidatkinja za liste ORaH-a te koncept kampanje. Mirela Holy.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Porez na dohodak treba smanjiti, a postupno i ukinuti jer je to “ustvari porez na rad” te se okrenuti prema većem oporezivanju kapitala i imovine. Model je to reformi koji je u Osijeku predlažio ORaH.

– Nužna je kvalitetna analiza svih poreza jer postoje porezi čija naplata stoji više od njihova realnog učinka za proračun – ističe Mirela Holy, čelnica ORaH-a. Njezina je stranka službeno zakoračila u kampanju za parlamentarne izbore, i to iz Osijeka, ispred Zavoda za zapošljavanje.

– Kampanja će biti vesela, puna iznenađenja, ulična jer nemamo novca – našalila se Holy. Samo s povećanjem cjelogodišnje zaposlenosti, poručila je, moguće je rješavati gospodarske probleme.

– Neće se ništa promijeniti ukoliko naše obrazovanje i znanost ne budu u daleko većoj mjeri usklađeni s gospodarstvom, umjesto da proizvodimo kadrove koji neće moći naći svoje mjesto na tržištu rada, a deficitarni smo u zanimanjima koja su tražena na tržištu – navela je.

Nedostaje nam, stava je, dugoročna strategija koja bi rekla poduzetnicima u kojem se pravcu vidi razvoj društva u budućnosti.

– Potrebno je po regionalnom principu razvijati djelatnosti u kojima je moguć rast i koje se snažno oslanjaju na koncept bioregionalne samoodrživosti, a to su poljoprivreda, energetika, vodni sektor, zelena ekonomija i IT – navela je.

Nadalje, zalažu se za četiri regije i zaseban Grad Zagreb te smanjenje broja jedinica lokalne samouprave na 120, umjesto trenutnih 500-injak. Usporedbe radi, 127 je gradova trenutno u našoj zemlji. 

>> Holy: 
'Baš ću surađivati s Čačićem, dajte molim vas!'

Napravili zelene štandove od paleta

U bitku za glasove krenuli su sa zelenih štandova koje su napravili od paleta. Srodna im zelena stranka iz Francuske pitala ih je za otkup tisuću takvih štandova, no ne prodaju ih.

-Možda smo se trebali baviti ekonomijom, umjesto politike – zaključila je Mirela Holy.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • sisu:

    A kojim će se novcem onda plaćati tvoja zelena čuda?

  • balic:

    hahahahah ma jel ,pa zasto ne bi ukinili sve poreze i onaj drzavi .? Svasta se kod nas cuti moze i svatko bi nam krojio i prekrajao u zemlji.A sto misli gospodicna Holy kojim porezima se njena placa privredjuje,placa li ... prikaži još! ona uopce porez na placu ona,ili u mirovinski fond.I ne samo ona nego svaki od nasih politicara,i koliko ako placaju.?! I od cega se drzava financira,samo dugovima.??