Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Bauku

Holy: 
'Baš ću surađivati s Čačićem, dajte molim vas!'

02.07.2015., Zagreb - Odrzana modna revija ORaH-a Upecaj staru haljinu, pod pokroviteljstvom Mirele Holy u Matis baru. Mirela Holy.
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
20.08.2015.
u 21:00

SDP bjesni zbog toga što ORaH ide sam na izbore

Čelnici SDP-a u zadnjih nekoliko dana rade veliki pritisak na Mirelu Holy. Poručuju: "Zbog tvrdoglavog inzistiranja Mirele Holy da njezin ORaH samostalno izađe na parlamentarne izbore lijeva opcija ukupno će ostati bez osam saborskih mandata". Danas je potpredsjednik SDP-a Gordan Maras otišao korak dalje i za Večernji list izjavio: "Način na koji Mirela Holy vodi politiku znači da je glas za ORaH glas za Tomislava Karamarka i HDZ ".

Baukova matematika

A potom je član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk šefici ORaH-a de facto preporučio da uđe u koaliciju "Uspješna Hrvatska" Ive Josipovića i Radimira Čačića. Na novinarsko pitanje smatra li da bi ORaH trebao ući u koaliciju sa SDP-om, Bauk je jasno rekao: – Ne! A logika mu je sljedeća: Da se i takva koalicija dogodi, Bauk kaže da bi za nju glasali svi glasači SDP-a i jedan dio, ali ne i svi, birača ORaH-a, tako da bi se dio glasova izgubio, od čega bi izravno profitirao HDZ.

– Vjerujem da svaka stranka, pa tako i ORaH, razmišlja kako će izaći na izbore. Ono što bi svakako trebalo izbjeći jest da glasovi tih birača ostanu nezastupljeni u Saboru, jer to sigurno nisu glasovi HDZ-a. Birači će o tome sigurno voditi računa i logičnije je za ORaH da ode u neku koaliciju, a ne da ide sam. Ali ja nisam tu da im dijelim lekcije. SDP-ova koalicija nije jedina koalicija kojoj bi ORaH mogao pristupiti, a da zadrži svoje glasače i da njihovi glasovi ne propadnu – rekao je Bauk. Na novinarsku opasku da time zapravo gura Holy u koaliciju s Radmirom Čačićem i Ivom Josipovićem, Bauk je rekao da on to ne može, ali da može skrenuti pozornost onima koji u ORaH-u donose odluke da razmisle i o toj opciji, te da bi o tome trebali razmisliti i vođe nove koalicije – Josipović i Čačić. Iako nije izrijekom spomenuo ORaH, Bauk smatra da ta stranka ima tri posto podrške, što znači da će, ako na izbore izađe sama, osvojiti jedan ili nijedan mandat, a da bi ulaskom u koaliciju to vrijedilo pet do sedam saborskih mandata. – To je vrlo jasna matematička računica o kojoj bi neki trebali razmisliti – rekao je Bauk.

– Oni se brinu samo o izbornoj matematici i foteljama, a ne o sadržaju politike i javnom interesu. Neka brinu svoju brigu, a ne našu. Za razliku od njih, ja nisam osoba koja mijenja mišljenja – rekla je Mirela Holy i dodala: – Baš ću surađivati s Čačićem, dajte molim vas!

Josipović ne želi savjete

Ivo Josipović rekao je da iznimno cijeni Mirelu Holy, ali da koalicija s njom nije realna. SDP-u je poručio da mu ne trebaju savjeti takve vrste i da on i Čačić na izbore ne idu zato da pomognu ili odmognu SDP-u, nego da provode svoje politike.

>> Bauk misli da bi ORaH trebao u koaliciju s Josipovićem i Čačićem

>> Maras: Glas za Mirelu Holy je glas za Tomislava Karamarka

>> SDP: Zbog Holy i Josipovića ljevica će izgubiti barem osam mandata

Komentara 33

DU
Deleted user
21:03 20.08.2015.

Dobro je, Milanović već sprema a priori razlog za poraz na izborima: Holy & Josipović. Znači da i on, a i ostala esdipi bratija znaju da sitno broje... Inače, Čačić je Holy pred svima u Vladi rekao da ima sitnu glavicu - prvi put da se slažem s nadmenim Čačićem. Holy je naj bleferica hrv. pol. scene jer uspjela prodati mantru o održivom razvoju Hrvatske - iako smo evidentno u suprotnom stanju odnosno neobrađene zemlje koliko ti duša poželi, vode i morskih prostranstava u izobilju, industrijski pogoni po provinciji uglavnom pocrkali, rijetko naseljeni itd. itd. Ali puk i to "popio", učeno zvuči...

LE
LeonardS
22:27 20.08.2015.

Ako budete koalirali bilo s kim a posebno Čačić-Josipović nečete preči prag , birači ne opraštaju malim i novim strankama laž i prevaru več očekuju dosljednost

Avatar zajutrak
zajutrak
22:24 20.08.2015.

Mirela, al zato hoće tvoj miljenik Josipović, loša si političarka kada nisi znala procijeniti karakteristike spomenutog .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije