Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbacuju je iz stranke?

Natalija, samo si jedan i pol puta rekla HNS - drugi put nije se čulo 'S'!

'05.01.2012., Gradska vijecnica, Varazdin - Dogradonacelnica grada Varazdina i saborska zastupnica Natalija Martincevic Photo: Marko Jurinec/PIXSELL. '
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
07.02.2014.
u 10:01

Martinčević, dogradonačelnica Varaždina i saborska zastupnica te Koračević, bivši predsjednik uprave HEP-a, branili su izbačenog Radimira Čačića i kritizirali postupak stranke

Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije jučer navečer donijelo je prijedlog da državno Predsjedništvo stranke raspravi o statusu Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, obznanio je jutros župan Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora stranke, kao i županijskog HNS-a. Uz njega bio je i Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca, potpredsjednik Sabora i v.d. predsjednika Sjeverozapadnog saveza HNS-a.

Podsjetimo, Martinčević, dogradonačelnica Varaždin i saborska zastupnica te Koračević, bivši predsjednik uprave HEP-a, branili su izbačenog Radimira Čačića i kritizirali postupak stranke te od svojih stavova nisu odstupili.

- Naši ljudi nisu zadovoljni onime što se događalo u posljednjih 20-ak dana, od izjava pa nadalje. Jučer u 16 sati opet smo pokušali pričati s Natalijom Martinčević. Rekla je da je u klubu zastupnika, ali nije bila tamo. I Koračević je rekao da je u inozemstvu, a bio je u Lepoglavi. Htjeli smo čuti žele li biti članovi HNS-a. Očito su zaključili da ne žele.

Natalija Martinčević sama je to izrazila svojom jučerašnjom presicom na kojoj nije bilo ni jednog obilježja HNS-a. Ime stranke izgovorila je samo jedan i pol put, jer drugi put nije se čulo slov "s".

Sama je izabrala svoj put - rekao je Štromar. Budući da je Martinčević jučer na presici predstavljala svoj rad kao saborska zastupnica, a ne govorila o politici, upitali smo Štromara može li to biti razlog za nezadovoljstvo.

- Ako je rad saborskog zastupnika individualan, pa ima u Saboru više individualaca i može tako nastaviti - bio je odrešit. Njegov kolega Batinić pak je situaciju ublažio, rekavši da svaki zastupnik koji je član kluba svoje aktivnosti koordinira s predsjednikom kluba i Središnjim uredom HNS-a. Na pitanje što zamjeraju Koračeviću kažu da istupe u javnosti, jer "zna se tko ima pravo javno istupati kad su u pitanju teme o HNS-u". Štromar je ustvrdio da nitko od njih nije sretan ni onime što se dogodilo Čačiću, ali da je svojim pokušajima kadroviranja i upravljanja stvorio previše nereda u županijskoj organizaciji.

Tvrdi da su pokušali razgovarati s njim, kao i jučer s Martinčević i Koračevićom. Na pitanje hoće li oni imati prilike braniti se na prvoj sjednici Predsjedništva stranke Štromar je odvratio da su oni svoje stavove u biti već iznijeli te će o njima raspravljati na Predsjedništvu. - Svi smo izabrani pod zastavom HNS-a i moramo se ponašati u skladu s aktima stranke - kažu. Zanimljivo, Darka Hrenića, gradonačelnika Novog Marofa, nisu predložili Zagrebu. Podsjetimo i on je istupao i podržao Radimira Čačića. - Hrenić se odazvao, razgovarali smo s njim i rekao je da će biti član HNS-a te poštivati stranku. Sam će dalje odlučivati o svom eventualnom isključenju.

-Iznenađena sam cijelom ovom situacijom i zgrožena argumentima koji su navedeni kao razlog mog mogućeg isključenja. Smatrala  sam  da  u  stranci  koja se 20 godina poziva na demokraciju imam pravo iznijeti svoje mišljenje i svoj stav. To sam do sada činila nebrojeno puta,  kao  i  mnogi  drugi  dužnosnici  i  to se do sada smatralo dobrim i kvalitetnim načinom rada. Ne razumijem zašto odjednom za mene vrijede druga pravila?  Predstavljanje  mog  rada  kao  saborske  zastupnice  i zamjenice gradonačelnika  moja je obveza prema građanima koji me i plaćaju.

Argumenti da  sam  premalo  puta  spomenula HNS i da nisam imala zastavicu stranke ne zavrjeđuju  ozbiljan  komentar.  Ono  što  je  posebno  zabrinjavajuće jest činjenica  da  su  se  iznosile  i neistine, koje su po njihovu žalost lako provjerljive,  a  vezane  su  uz  moj  nedolazak  na sastanak na koji su me pozvali  samo  par  sati  prije.  Ovo  što  se danas događa u HNS-u jako me rastužuje  jer  to više nema veze s demokracijom i vrijednostima za koje se stranka zalagala - opširno je komentirala svoje moguće isključenje iz HNS-a Natalija Martinčević.

>> N. Martinčević: Imala sam barem 100 presica i nikad nisam za to nikoga pitala

Komentara 10

CR
croat1899
10:34 07.02.2014.

HDZ i SDP su stranke koje su uništile državu, njihovi čelnici bili su lopovi, ali ipak ima jedan dio članova HDZ-a i SDP-a koji imaju neka svoja uvjerenja, koji su se sa srcem upisali u stranku jer vjeruju da ona propagira njihove vrijednosti, ideala. Sve su to "mali članovi". Međutim, HNS je stranka karijerista, stranka preko koje se najlakše zaposliti, najlakše napredovati. U HNS - u nema nikakvih vrijednosti, to su sve karijeristi od prvog do zanjeg!! I ako je netko nepotreban privjesak na hrv. političkoj sceni, onda je to svakako HNS

DU
Deleted user
11:14 07.02.2014.

Demokracija na Hns-ov način! Neka, meni drago....neka se kolju između sebe.

KA
kafka
11:29 07.02.2014.

Kada političar nastupa kao saborski zastupnik obraćati se svim građanima u izbornoj jedinici u kojoj je izabran i pred građanima predstavlja Sabor i Državu. Stoga je pitanje koliko je prikladno izričito isticati stranačku pripadnost kako to HNS smatra. Smatram neprimjerenimnim optuživati nekoga zbog navodno 'nedovoljnog' isticanja svoje stranačke pripadnosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije