Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori za RV

Hlebarova lista u Podravki pomela nekad moćan sindikat PPDIV-a

'19.05.2010., Koprivnica - Matija Hlebar, nizi menadzer u Podravki i nositelj nezavisne liste zaposlenika Podravke u izboru clanova Radnickog vijeca. Photo: Marijan Susenj'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
25.03.2011.
u 10:00

Hlebar je član HSS-a, ali ističe da on nije produžena ruka poslodavca, kako to neki tvrde. Rekao je da njihova lista nema baš nikakve veze s politikom

Lista skupine radnika kojoj je na čelu Matija Hlebar na izborima za Radničko vijeće Podravke osvojila je apsolutnu većinu. Od 15 članova RV-a skupini radnika pripalo je osam, sindikatu PPDIV Podravke četiri, a listi Nezavisnog sindikata Podravke i sindikatu radnika koncerna Podravke tri mjesta.

– Od prvog trenutka vjerovali smo da su radnici željni promjena. Naš uspjeh rezultat je timskog rada, a podravkaši su to znali prepoznati, ne skrivajući zadovoljstvo – rekao je Hlebar.

Istaknuo je da njihova skupina radnika želi u potpunosti otvoriti komunikaciju prema radnicima Podravke, a žele i ojačati partnersku suradnju s poslodavcem.

Svi radnici isti

Hlebar je dodao da se njegova lista zalaže za proaktivnu ulogu RV-a jednako za sve radnike bez obzira na njihovo radno mjesto, stupanj ili sindikalnu pripadnost. Nije želio otkriti hoće li Ksenija Horvat biti opozvana s pozicije u Nadzornom odboru Podravke, kao ni hoće li je on tamo zamijeniti, ali je odgovorio na kritike da je on produžena ruka aktualnog vodstva Podravke, s obzirom na to da je član HSS-a.

– Mi nemamo veze s poslovodstvom, kao ni s politikom. Naša kvaliteta upravo je u našoj različitosti i želim reći da ćemo raditi isključivo na dobrobit podravkaša i Podravke te zastupati sve radnike bez obzira na njihov položaj u poduzeću – izjavio je vodeći čovjek skupine radnika.

Nedostupna K. Horvat

Dok je Hlebarova lista upisala veliku pobjedu, dosad nedodirljivi PPDIV, koji je držao monopol u upravljanju RV-om, doživio je pravi debakl. Iako nije bila na listi PPDIV-a, čiji je nositelj bio Davor Vrbek, očito da je djelovanje Ksenije Horvat u Nadzornom odboru, pogotovo u vrijeme uhićenja Damira Polančeca, kada mu je davala bezrezervnu podršku, učinilo neizmjernu štetu najvećem Podravkinu sindikatu.

Komentar K. Horvat jučer nismo uspjeli dobiti, poraz njezina sindikata vjerojatno je bio prebolan da bi se javljala medijima.

Na izborima za RV glasovalo je 2088 od 3219 radnika upisanih u popis birača.

Komentara 1

BO
boraczapravdu
14:11 25.03.2011.

predviđam da će začas skužiti da mu tu nije mjesto, i da neće moći sprovesti ništa bez da se konzultira s jožekom, mirekom , i takvim svima dečkima.. koji još uvijek misle da je podravka njihova... Hlebarova lista je čistasta 100% produžena ruka HSS-a , stranke koja više nema poštene namjere, stranke čiji članovi su interesno povezani u cilju izvlačenja što veće materijalne koristi. Gdje se tu uklapaju Podravkini radnici ja iskreno ne vidim, ali nažalost radnici ponovno nisu imali za koga birati pa su birali samo promjenu. Tako dugo dok se ne vrati povjerenje u ljude i čovjeka, niti će se pošteni i pametni ljudi kandidirati za bilo kaj u društvu , niti će društvo imati pametne predstavnike u bilo kakvim tijelima Tako da smo za sad u začaranom krugu, u kojem uvijek najebe mali čovijek. Svaka čast iznimkama, ali na 4 miljona stanovnika mogao bi možda nabrojati 5 iznimaka u društvu koji uistinu zavrijeđuju povjerenje građana za funkcije koje obnašaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije