Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pritisci iz eu

'Hitno nađite prihvatljivo rješenje za Ljubljansku banku'

Zdravko Rogić i Franc Arhar
Marko Prpic/PIXSELL
25.01.2013.
u 13:50

Bilo kakva izjava, radnja ili ponašanje koje ne ide u smjeru pronalaska rješenja u ovom trenutku jednostavno nije od pomoći - rekao je Peter Stano, glasnogovornik Europske komisije zadužen za proširenje EU

U Europskoj komisiji u Bruxellesu neugodno su iznenađeni izjavama hrvatskog financijskog stručnjaka Zdravka Rogića u današnjim hrvatskim novinama. - Tražimo od obje zemlje da hitno pronađu uzajamno prihvatljivo rješenje za Ljubljansku banku.

Bilo kakva izjava, radnja ili ponašanje koje ne ide u smjeru pronalaska rješenja u ovom trenutku jednostavno nije od pomoći - rekao je Peter Stano, glasnogovornik Europske komisije zadužen za proširenje EU. Rogić je, komentirajući presudu Općinskog suda protiv (Nove) Ljubljanske banke zbog prenesene štednje, za Jutarnji list izjavio kako je on "Slovencima govorio: nemojte da naši sudovi na temelju presude Vrhovnog suda počnu donositi presude protiv Ljubljanske banke..."

Još je dodao kako bi pristanak na slovenski zahtjev o povlačenju punomoći za tužbe "praktički značilo da Hrvatska tih 278,8 milijuna eura poklanja Sloveniji". Za Hrvatsku je od vitalnog interesa da ne prekida sudske procese koji se vode temeljem punomoći, izjavio je Rogić, jer kad bi se procesi prekinuli naplata prenesene štednje pala bi u zastaru.

>>Jandroković: Slovenija je Hrvatsku stjerala u kut

>>Pusić: Povlačenje tužbi može, ali samo ako dogovorimo alternativu

>>'Hrvatska neće povući punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke'

Komentara 8

LI
list68
15:11 25.01.2013.

Dakle "EU", okreće ploću, umjesto na Sloveniju, pritisak će vršiti na Hrvatsku, znaju oni da Hrvatska "vlada", popušta i pod najmanjim pritiskom.

PE
peugeot
15:32 25.01.2013.

Pa to "balkanci sa sjevera" od samog pocetka imaju namjeru postici - ne vratiti Hrvatskoj nikad 420 milijuna eura+kamate za period od dvadeset godina , odnosno iznos stare devizne stednje koju su hrvatske stedise drzale u zloglasnoj "Ljubljanskoj banci" ! To, i nista drugo ! Zato groznicavo predlazu da se to poitanje rjesi sukcesijom ! Sto ce reci po onoj narodnoj ; "krepaj magarce do zelene trave!". Sukcesija moze da vazi za ono sto je iz pokojne SFRJ ostalo glede ambasada po svijetu, nekretnina i sl. Ali, za novac ne vazi nikakva sukcesija! Opljackani novac se, dragi lopovi sa "krova Balkana", novac kojeg ste nam ukrali ima da se vr ati odmah ! TRo je to i drugacije nece moci !

DU
Deleted user
15:16 25.01.2013.

Dobro, ko je bio toliko slijep i bez mozga, pa je odlučio tužiti Sloveniju za povrat duga u ovo najgore vrijeme, prije ratifikacije?! Jel se to nije moglo pričekati do ulaska u EU, Schengen i €-zonu?! Ovi naši političari, nene samo da nam ne pomažu, nego nam još i odmažu…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije