Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubljanska banka

Pusić: Povlačenje tužbi može, ali samo ako dogovorimo alternativu

Vesna Pusić
Zarko Basic/PIXSELL
25.01.2013.
u 13:59

– Potvrdili smo i sastanak s ministrom vanjskih poslova Slovenije sljedeći tjedan na kojem ćemo raspraviti o različitim mogućnostima i, nadam se, naći rješenje – rekla je Pusić

– Mi smo opetovano rekli da je hrvatska strana spremna, i to potvrđujem i sada, povući slučajeve koji se vode pred hrvatskim sudovima, dakle povući punomoći bankama za te sudske postupke uspijemo li sa slovenskom stranom dogovoriti alternativni način rješavanja tog problema. Iza tog stava stojimo i sada – kazala je u Čileu ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirajući presudu u slučaju Ljubljanske banke, donesenu u srpnju prošle godine prema na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, po kojoj se trebaju vratiti sredstva Hrvatskoj.

– Što se presude tiče, to je jedan u nizu postupaka koji se vode pred sudovima – napomenula je Pusić te dodala:

– Potvrdili smo i sastanak s ministrom vanjskih poslova Slovenije sljedeći tjedan na kojem ćemo raspraviti o različitim mogućnostima i, nadam, se naći rješenje. Mislim da smo vrlo blizu, mislim da s obje strane postoji shvaćanje koliko je situacija ozbiljna i nadam se da ćemo je uspješno riješiti.

>>Zamjenik ministrice Vesne Pusić: 'Hrvatska neće povući punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke'

>>Europska komisija: 'Hitno nađite prihvatljivo rješenje za Ljubljansku banku'

Komentara 38

CA
CastrumFF
16:38 25.01.2013.

Umjesto toga ostavili su dugove u staroj Ljubljanskoj banci,.... -------------- Ne samo dugove, u Ljubljanskoj banki Zagreb ostala su i potraživanja do hrvatskih firmi u iznosu od 280 milijuna EUR.

Avatar comparator
comparator
17:44 25.01.2013.

Odlično ! U Evropu nejdemo a ova garnitura bez dodatne love koju je očekivala nema šanse opstati. Dvije muhe jednim udarcem.

TV
tiha voda
16:38 25.01.2013.

25.01.2013. u 16:23h castrumFF . Poštovani, baš tako, zadivljujuće je kako to znalački koriste i kako zavlače narod poluistinama. Jedni i drugi flancaju narod i skrivaju svoju nesposobnost na uistinu sitne probleme! Neka se zamisle jjedni i drugi koliko je POKRADENO u obje države tako da je taj iznos od niti 300 milijuna € samo kapljica u moru i jedino služi kao sredstvo skrećanja pažnje od pravih problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije