Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabina Škrtić

'HGK kreće u smjeru promjena koje nisu ugodne'

Sabina Škrtić nova v.d. predsjednik HGK
Anto Magzan/PIXSELL
20.11.2013.
u 16:51

Potreban je novi plan rada, ali ništa se ne smije raditi preko noći, ni rezanje članarina ni smanjivanje doprinosa, čulo se u Komori

Hrvatska gospodarska komora kreće u smjeru promjena koje nisu ugodne, a ići će se i na smanjivanje njezina budžeta, najavila je na sastanku sa 60-ak predsjednika udruženja i zajednica v.d. predsjednica HGK Sabina Škrtić.

Ljerka Puljić, predsjednica Udruženja trgovine HGK i starija izvršna potpredsjednica Agrokora, kazala je kako HGK treba sačuvati kao instituciju te da trenutne afere ne bi smjele utjecati na njenu ulogu gospodarsko interesnog udruženja. - O ulozi HGK i novom vodstvu treba raspraviti hladne glave i ne izgubiti fokus na budućnost. Potreban je novi plan rada Komore, ali ništa se ne smije raditi preko noći, ni rezanje članarina ni smanjivanje doprinosa, nego postepeno kako bismo sačuvali, a ne uništili instituciju koja nam je potrebna - poručila je.

Donošenje strategija, izrada analiza i komunikacija svake vrste Komore s regulatorima; Vladom, predsjednikom RH, ministarstvima..., njezine su nezamjenjive uloge koje u budućnosti moraju biti još jače i čvršće organizirane, poručila je Puljić, naglasivši kako komore mogu biti jako poticajne, pozitivne, u smislu da okrupne svoje članice sa zajedničkim interesima, te da olakšaju proboj na strana tržišta i potaknu izvoz.

>> Milanović: Neću dopustiti ulazak politike u HGK

Komentara 2

TE
TechnoCroat
18:35 20.11.2013.

"ni rezanje članarina ni smanjivanje doprinosa". Ne slazem se. Stavite clanarinu kakvu hocete, ali dobrovoljnu. Pa ce ce komora prosperirati ako je od koristi clanovima ili propast ako nije. Svaka kuna koja je silom nametnuta je podlezna zlouptorabi. Prekinite vec jednom sa komunistickom ideologijom i prisilom.

VG
vgboy
18:31 20.11.2013.

za početak treba osnovati nekoliko povjerenstava da utvrde stanje.......ha ha ma treba ih sve rastjerati da više ne troše ,ako može glavni da vrate ono što su uzimali godinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije