Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HGK kreće u smjeru promjena koje nisu ugodne'

Potreban je novi plan rada, ali ništa se ne smije raditi preko noći, ni rezanje članarina ni smanjivanje doprinosa, čulo se u Komori
20. studenoga 2013. u 16:51 2 komentara 1707 prikaza
Sabina Škrtić nova v.d. predsjednik HGK
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Hrvatska gospodarska komora kreće u smjeru promjena koje nisu ugodne, a ići će se i na smanjivanje njezina budžeta, najavila je na sastanku sa 60-ak predsjednika udruženja i zajednica v.d. predsjednica HGK Sabina Škrtić.

Ljerka Puljić, predsjednica Udruženja trgovine HGK i starija izvršna potpredsjednica Agrokora, kazala je kako HGK treba sačuvati kao instituciju te da trenutne afere ne bi smjele utjecati na njenu ulogu gospodarsko interesnog udruženja. - O ulozi HGK i novom vodstvu treba raspraviti hladne glave i ne izgubiti fokus na budućnost. Potreban je novi plan rada Komore, ali ništa se ne smije raditi preko noći, ni rezanje članarina ni smanjivanje doprinosa, nego postepeno kako bismo sačuvali, a ne uništili instituciju koja nam je potrebna - poručila je.

Donošenje strategija, izrada analiza i komunikacija svake vrste Komore s regulatorima; Vladom, predsjednikom RH, ministarstvima..., njezine su nezamjenjive uloge koje u budućnosti moraju biti još jače i čvršće organizirane, poručila je Puljić, naglasivši kako komore mogu biti jako poticajne, pozitivne, u smislu da okrupne svoje članice sa zajedničkim interesima, te da olakšaju proboj na strana tržišta i potaknu izvoz.

>> Milanović: Neću dopustiti ulazak politike u HGK

Škola za život  u izolaciji
EPIDEMIOLOZI:
'Hitno moramo zatvoriti škole, mladi prenose zarazu u obiteljima i javnom prijevozu'
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • TechnoCroat:

    "ni rezanje članarina ni smanjivanje doprinosa". Ne slazem se. Stavite clanarinu kakvu hocete, ali dobrovoljnu. Pa ce ce komora prosperirati ako je od koristi clanovima ili propast ako nije. Svaka kuna koja je silom nametnuta je podlezna zlouptorabi. Prekinite vec ... prikaži još! jednom sa komunistickom ideologijom i prisilom.

  • vgboy:

    za početak treba osnovati nekoliko povjerenstava da utvrde stanje.......ha ha ma treba ih sve rastjerati da više ne troše ,ako može glavni da vrate ono što su uzimali godinama