Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sto dana vlasti

HDZ: Popis viška radnika je politička segregacija i osveta

'29.10.2012., Sisak - Zgrada Gradske vijecnice. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Nikola Čutuk/Pixsell
02.10.2013.
u 09:03

Laburisti će stav o radu Grada iznijeti nakon trodnevnog prikupljanja mišljenja Siščana

Nova vlast nema ideje, projekte ni vizije, nego se bavi davanjem otkaza zaposlenicima gradske uprave, a uskoro će i novi direktori i ravnatelji krenuti s otpuštanjima u svim poduzećima i ustanovama- prvih sto dana vlasti SDP-ove koalicije u Sisku tako ocjenjuje lokalni HDZ. Famozni popis od 37 radnika viška u Gradskoj vijećnici, među kojima su većinom članovi na izborima poraženih stranaka, nazivaju ne samo revanšizmom, nego i političkom segregacijom.

Pozivaju inspekciju i DORH

– Predloženi za otkaze imaju 26-ero maloljetne djece, jedan je 80-postotni invalid, a jedan uzdržava suprugu invalida. Riječ je o trećini ukupnog broja zaposlenih. Po kojim kriterijima su izabrani baš oni? Postupak otpuštanja je nezakonit, netransparentan i neljudski. Zato tražimo inspekciju rada i DORH da ispitaju slučaj! - smatra HDZ-ov predsjednik Željko Krapljan koji upozorava kako s jedne strane postoji višak, a s druge nova zapošljavanja po stranačkoj liniji. Također, napominje da su proračunski izdaci za pročelničke plaće udvostručeni imenovanjem vršitelja dužnosti koji su na tim funkcijama već mjesecima. Podsjeća i kako od predizbornog obećanja o početku rada dječjeg vrtića na Zelenom brijegu još uvijek nema ništa. I dok Hrvatskoj demokratskoj zajednici prijeti i oduzimanje dijela stranačkih prostorija, sisački Laburisti i dalje su \"beskućnici\" u Zgradi stranaka. O prva tri mjeseca obnašanja vlasti u kojoj i sami sudjeluju, za sada su suzdržani. Konačnu će ocjenu donijeti nakon razgovora sa Siščanima koje će anketirati tijekom tri dana. Akciju će provoditi u četvrtak prijepodne na Kontrobi, istoga dana te u petak između 16 i 19 sati u Drugoj ulici kod Borova, a u subotu ujutro opet na Gradskoj tržnici.

Licemjerno je biti protiv

– Što se popisa viška tiče, još uvijek je pitanje hoće li ih biti 37. Pregovori sa predstavnikom sindikata i dalje traju. Važno je da sve bude po zakonu te da socijalni udar pri tome bude što manji. Licemjerno bi bilo reći nakon svega da otpuštanja ne treba biti – izjasnio se predsjednik ogranka Stranke rada, Ivica Rendulić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije