Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priveden

HDZ-ovac davio SDP-ovca: 'U šoku sam, susjedi smo i vjenčani kumovi'

Ilustracija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
29.11.2018.
u 12:42

- Pazite kud se krećete po noći. Vi ste smeće, gnoj... Nama smrdi vaš gnoj - dio je prijetnji i uvreda koje je Čehulić uputio Mikulcu

Policija je privela Renata Čehulića, HDZ-ovca iz Zlatar Bistrice koji je davio SDP-ovog zamjenika načelnika općine Dražena Mikulca i prijetio mu, pišu 24 sata.

- Pazite kud se krećete po noći. Vi ste smeće, gnoj... Nama smrdi vaš gnoj - dio je prijetnji i uvreda koje je Čehulić uputio Mikulcu.

U policiji kažu da je Čehulić još uvijek na kriminalističkoj obradi u PP Zlatar Bistrica te da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu. Za sada imaju elemenata za kazneno djelo prijetnje, a prema posljednjim informacijama neće tražiti istražni zatvor.

Pogledajte i galeriju eksplozije u Zagrebu:

Ilustracija
1/17

Čehulić je predvodio prosvjednike koji su ispred zgrade općine negodovali zbog izmjene urbanističkoga plana, prema kojoj je u Zlatar Bistrici od srijede zabranjeno otvaranje novih farmi, zbog žalbi građana na smrad. Čehulić je, prema izjavama svjedoka, krenuo prema Mikulcu, odgurnuo ga na zid zgrade, stisnuo, uhvatio ga za vrat, prijetio mu i vrijeđao ga.  

- Još imam ogrebotine na vratu. U totalnom sam šoku. On i ja samo odrasli zajedno, susjedi smo i vjenčani kumovi. Jadno je do čega dođe zbog politike – rekao je Mikulec za 24 sata. 

U Zlatar Bistrici na vlasti je SDP i tvrde kako iza ovog prosvjeda stoji HDZ te da su većina prosvjednika-farmera njihovi članovi. To je razljutilo Žarka Tušeka, predsjednika zagorskog HDZ-a i saborskog zastupnika, koji je rekao da je prema njegovim informacijama prosvjed bio miran, dok se fizički incident dogodio nakon prosvjeda. 

- Ne pada mi na pamet takav konflikt stavljati u kontekst političkih i stranačkih odnosa. Svako takvo sugeriranje i interpretiranje smatram duboko nekorektnim i ispolitiziranim. U svakom slučaju, osuđujem svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja i svejedno mi je kakav je politički ili stranački status bilo koga tko u tome sudjeluje – rekao je Tušek. 

- Niže ne može, ovo je van svake pameti. Svatko ima pravo prosvjedovati, ali fizički napadi i vulgarno vrijeđanje su neprihvatljivi i nedopustivi - rekao je zagorski župan, SDP-ov Željko Kolar.

Pogledajte video žustre rasprave Gordana Marasa i Andreja Plenkovića u Saboru:

Ključne riječi

Komentara 12

GR
gragakarlovac
12:59 29.11.2018.

hahaha, drzava krkana!

DU
Deleted user
13:09 29.11.2018.

To kreno sukob medju komunjarama???

AE
Aedes2017
13:29 29.11.2018.

Obojica su članovi Kud ,,New malighan ,,!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije