Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.10.2014. u 12:00

Hajdaš za prevladavajuću percepciju da je monetizacija štetna krivi organizatore kampanje za referendum

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, u jeku prikupljanja potpisa za referendum protiv monetizacije autocesta požalio se u Slobodnoj da njegov projekt ima malo pristaša. Hajdaš za prevladavajuću percepciju da je monetizacija štetna krivi organizatore kampanje za referendum i njihovu iracionalnu i emotivnu prezentaciju građanima. Umjesto što proziva organizatore referenduma ministru bi bolje bilo da se zapita kakva je Vladina prezentacija benefita od monetizacije i s koliko se žara bore za nju. Ili je sve u skladu s Vladinim motom “neda mi se”.

Hoće li se štedjeti na slanju prigodnih čestitki

Šime Jerčić, privremeni ravnatelj Ureda komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade RH, vjerojatno s blagom nelagodom gleda na najave bolnih rezova u budžetu. Ured s jedva dvoje zaposlenika raspolaže sa 679.340 kuna godišnje, među ostalim „za vođenje evidencije o vjerskim blagdanima“ i „upućivanje prigodnih čestitki“. Slobodna otkriva da je prosjek bruto plaća u Uredu 19.000 kuna, a kako se u plaće neće dirati, krenu li bolni rezovi, morat će se uštedjeti na čestitkama.

Ruža Tomašić okreće leđa sustavu koji ju je promovirao

Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a AS, najavio je u Novom listu da će ta stranka biti protiv preferencijskog glasovanja jer je to loš sustav „za nepoznate kadrove“. Još samo da nam to objasni kraljica preferencijskog glasovanja Ruža Tomašić.

Ministar koji se brine o milijardama ne zna s milijunima

Siniša Varga, ministar zdravlja, suočen sa zgražanjem javnosti zbog uređenja dvorane za sastanke veličine 50 četvornih metara po cijeni od 1,2 milijuna kuna, izjavio je da „nije građevinar“ pa „teško može znati je li to puno ili malo“. Ipak, zbog svog spokoja najavio je da će tražiti očitovanje o golemim troškovima od svojih stručnih suradnika, no “taj je posao tek počeo”. Sve je to ministar Varga izjavio u razgovoru za Jutarnji u kojem nas pokušava uvjeriti da je 23 milijarde kuna za zdravstvo u sigurnim rukama. Je li to puno ili malo teško možemo znati, ali moramo se pouzdati u ministra i njegove stručne suradnike. Nema nam druge.

Komentara 6

DU
Deleted user
12:59 14.10.2014.

Da nije tako pametnog i sposobnog ministra referendum ne bi bio potrreban

AN
AnteizmalogZGa
12:49 14.10.2014.

Gosn Hajda Pajdaš, nije li čudno što toliko ljudi ne podržava monetizaciju. To je kao onaj vic "neka luda vozi kontra na autoputu, a ovaj sluša radio i kaže koja luda nije jedan ima ih sto". Znam bez obzira na sve vi će te napraviti po svom. Zato dajte ostavku kao što ste obećali.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:19 14.10.2014.

...do kada će zdravstveni sustav voditi politički kadrovirani... outsourceing menadžeri (sa završenim skraćenim tečajem za menadžere)... ...hoće li se zaustaviti praksa promjene cijelog menadžmenta nakon svakih izbora.... te dovođenje politički podobnih menadžera upitne stručnosti i sposobnosti na rukovodeća mjesta uu državne i javne službe... hoće li se napokon napraviti promjene... definirati kriteriji... tražiti programi... vrednovati znanje, kvaliteta i stručnost... ocjenjivati uspješnost.... hoće li se uvesti sustav nadzora i kontrole... načelo dvostrukog potpisa na svaku transakciju javnih sredstava... od sada nadalje... za sve uprave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije