Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MVEP

Grlić Radman čestitao Žigmanovu i izrazio nadu da će to ojačati položaj Hrvata u Srbiji

Zagreb: Ministar Grlić Radman održao konferenciju za medije o izborima u BiH i intervenciji visokog predstavnika Christiana Schmidta
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
23.10.2022.
u 15:02

Vođa Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata (DSHV) Tomislav Žigmanov bit će ministar u novoj vladi Srbije, a vodit će resor za ljudska i manijska prava, objavljeno je u nedjelju

Ministar Gordan Grlić Radman danas je u telefonskom razgovoru u ime Vlade RH čestitao predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu, predloženom kandidatu za ministra za ljudska i manjinska prava u novoj srbijanskoj vladi, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

U svjetlu dosadašnjeg rada i predanosti u zastupanju i promicanju prava Hrvata u Vojvodini, ministar je istaknuo uvjerenje da će zalaganje ministarskog kandidata pridonijeti osnaživanju položaja Hrvata u Srbiji. 

Sugovornici su istaknuli važnost daljnjeg rada na poboljšanju statusa i položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, poglavito njihove pozitivne političke zastupljenosti na svim razinama vlasti.  

Ministar je naglasio kako je Vlada RH do sada sustavno podržavala sve napore ključnih institucija hrvatske manjine u Srbiji, te će nastaviti aktivno djelovati u zaštiti nacionalnih i kulturno-identitetskih interesa Hrvata u Republici Srbiji na svim razinama, stoji u priopćenju.

Osvojio mandat

Vođa Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata (DSHV) Tomislav Žigmanov bit će ministar u novoj vladi Srbije, a vodit će resor za ljudska i manijska prava, objavljeno je u nedjelju na sjednici Središnjeg odbora vladajuće Srpske napredne stranke na kojoj se raspravljalo o prijedlogu članica vladajuće koalicije za sastav vlade.

Za sve je možda veliko iznenađenje, ali resor za ljudska i manjinska prava vodit će predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov, rekao je predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić.

Žigmanov je na izborima u travnju ove godine osvojio zastupnički mandat u skupštini Srbije kao predstavnik DSHV-a i manjinske koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije