Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako su radili?

Tri godine Milanovićeve Vlade: Evo koje ocjene si daju ministri!

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.12.2014.
u 14:52

Mislim da dajem sve od sebe, a građani će na kraju ocijeniti i mene i Vladu, kazao je potpredsjednik Vlade

Budući da je prošlo točno tri godine Vlade Zorana Milanovića, potpredsjednika Vlade Branka Grčića pitali smo kako bi sam sebe ocijenio školskim ocjenama u te tri godine.

– Mislim da dajem sve od sebe, a građani će na kraju ocijeniti i mene i Vladu – rekao je Grčić. Pitali smo ga i bi li sebi dao prolaznu ocjenu. – Pa mislim da je za prolaz. Imam rezultate. Oni nisu spektakularni, ali mislim da se stvari kreću – rekao je Grčić. Upitan kako je zadovoljan sa tri godine rada Vlade, Grčić je rekao kako uvijek može biti bolje, ali da je u tom razdoblju i mnogo toga učinjeno. – Ima pozitivnih signala kao što je rast industrijske proizvodnje i izvoza i nešto manji broj nezaposlenih, nego što je bio u isto vrijeme lani. Međutim, da  ostvarimo gospodarski rast i rast broja zaposlenih, još se uvijek trebamo puno boriti. Dok ljudi ne osjete to u svojim džepovima, za njih je sve ovo prazna priča. U zadnjoj godini mandata to će napokon i osjetiti jer će dobiti nešto veće plaće zbog manjeg poreza na dohodak – zaključio je Grčić.

Svi si dali trojke

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je kako njegovo ministarstvo zaslužuje barem čvrstu trojku, a na pitanje što može biti bolje rekao je: moramo biti servis realnom sektoru, obrtnicima, poljoprivrednicima i tvrtkama. U našem velikom sustavu još ima prilika za napredak, ali rezultata već imamo jer u 2015. godini osigurano je 30 posto više novca za potpore.

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić rad svog ministarstva i sebe ocijenila je školskom ocjenom minus 3. – Napravili smo puno u ove tri godine, no na kraju ćemo vidjeti koliko ćemo biti zadovoljni. Ono što je u mom ministarstvu najvažnije to je da smo ušli jako u EU fondove gdje bilježimo rast za 150 posto – rekla je Andrea Zlatar Violić.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, upitana za ocjenu trogodišnjeg rada Vlade, rekla je da je teško o tome govoriti. – Postoji priča koju je ispričao Stipe Mesić kada je ušao u svoj prvi mandat. Rekao je: "Kada vam krene prema gore, ide vam, a kada krene dolje, teško se poslije podignuti." Dakle, Vlada je sve vrijeme u javnosti ocjenjivana lošim ocjenama, a ja mislim da stanje nije takvo. Napravili smo niz dobrih stvari i znam da, ako dobro radite, na kraju se to uvijek prepozna – rekla je Mrak Taritaš, a rad sebe i svog ministarstva ocijenila je pristojnom trojkom.

>>Vlada o poticajima na stambenu štednju i dugu HŽ-a

>>Milanović: Poduzeli smo sitne, ali iritantne mjere poput povećanja PDV-a

Komentara 26

JE
jedan
13:36 23.12.2014.

hahahahhaahah....hahahahha...ne mogu se prestati smijati na grčićeve viceve!

SE
sestrićna
13:45 23.12.2014.

ovaj lik je privjesak profesora iz splita koji ga ugurao na ovu poziciju s ciljem da odmaže rh..zato je on pun optimizma jer mu jednostavno sve loše ide za rh..

Avatar imotska115
imotska115
13:48 23.12.2014.

Previse pricas i hvalis sam sebe, svaki cigan hvali svog konja samo da bi dobio vise love na sajmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije