Naslovnica Vijesti Svijet

Grci podižu zid dugačak deset kilometara na granici s Turskom

Zid će biti izgrađen na problematičnom dijelu granice, u području uz rijeku Evros
09. ožujka 2012. u 15:18 7 komentara 1 prikaza
Imigranti na plovilu

Nakon što su Njemačka i Austrija zatražile od Grčke strožu kontrolu na državnim granicama, Grci su potvrdili da će podići zid na granici s Turskom, piše Deutche Welle.

U svrhu zaustavljanja velikog broja imigranata kojih tjedno uđe s Bliskog istoka čak 2000 preko Turske u Grčku, odnosno u schengensku zonu, Grci su u četvrtak u Bruxellesu potvrdili ono što su najavili – da će izgraditi deset kilometara dugačak zid na najproblematičnijem dijelu granice s Turskom. Riječ je graničnom području uz rijeku Evros.

U Bruxellesu je 27 članica Europske unije razgovaralo o pitanjima vezanima uz upravljanje Schengenom, zajedničkom europskom sustavu azila i zajedničkoj sigurnosti. Uz imigrante iz bliskoistočnih zemalja, velik problem za Uniju predstavljaju i imigranti sa sjevera afričkog kontinenta.

Europska komisija istaknula je da će poduprijeti grčke napore da se riješi humanitarna kriza s imigrantima u zemlji, no odbila je financirati gradnju grčkog zida.

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • Startrack:

    Muslimani nadiru na krscanski zapad. Bas kao sto su tako usli Marsijanac, Bartolino, Hunter.... . Worldwizard ja sam iz Hercegovine i jedino za sta mi Hrvatska treba je da mogu prec autom preko nje.

  • -obrisani-:

    Pa sto sve te izbjeglice ne posalju u Irak i Libiju ,koje sada cvijetaju pod demonkracijom.

  • francek033:

    Zapravo kako stvari stoje sad bi Turci trebali praviti ogradu jer prema DW oko 30000 Grka iz Grčke je na privremenom radu u Istambulu