Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samaritanka

Gradu darovala zemljište vrijedno kao prosječna godišnja plaća

\'podravina i bilogora, virovitica, 19.01.2011. ellen susak ispred kucice i zemljista koje je darovala gradu virovitici snimila: marija lovrenc\'
Marija Lovrenc/VLM
20.01.2011.
u 09:00

"Nitko parcelu nije htio kupiti ni za 5000 kn i darovale smo je upravi, neka nekom pomognu", kaže Ellen

Virovitičanka Ellen Šušak (29) s majkom Pavlinom dala je gradskoj upravi neobičan dar – parcelu blizu Ulice Zlatnog polja, vrijednu više od 60.000 kuna!

Nema prilaz

Parcela na oko 800 kvadrata koju su dale Gradu u vlasništvu je obitelji godinama i ondje su, kad je Ellen bila djevojčica, sagradili i kućicu u kojoj su pod stare dane planirali živjeti.

– Tata je umro, a nama je ostala parcela s objektom koji je trebalo legalizirati. Parcela je okružena kućama i vrtovima, no nema vlastiti prilaz – o problemima koje do danas nisu uspjeli riješiti govori Ellen. Obitelj godinama nije uspjela dobiti odobrenje susjeda da probiju stazu na dijelovima njihovih parcela do svoje. Kućica, voćnjak i nešto zelenila ostali su zbog toga nedostupni za vozila, pješake, ali i za službenu legalizaciju kojoj je prilaz objektu jedan od glavnih uvjeta.

– Pokušavali smo je prodati, ma za samo 5000 kuna, ali nitko nije davao ni toliko. Nadali smo se od toga kupiti bar nova vrata stana. Konačno, zaključili smo da od parcele koja stoji i koja je sad mrtvi kapital veću korist može imati Grad kojemu smo je i darovali. Nećemo se boriti s odvjetnicima i papirologijom, nemamo ni novca ni volje. Bolje da pomognemo nekom drugom – odgovara Ellen na pitanje zašto se obitelj nije nastavila boriti za komad svojeg u vrijeme kada se gleda na svaki milimetar zemljišta.

Grad će bolje iskoristiti

– Grad će je moći bolje iskoristiti. Neka pomogne nekome. Uspiju li legalizirati kućicu, ondje može živjeti siromašna obitelj. Posluži li za cestu ili vrt, opet dobro. Sve je bolje nego da stoji ovako napuštena – poručuje Ellen. Ironija cijele priče je u tome što je dobročiniteljica, skromna i nasmijana, više od godinu dana nezaposlena pa bi i njoj takva pomoć dobrodošla. Ellen je majka 6-godišnjeg dječaka, inženjerka odjevne tehnologije, a nakon povratka iz Varaždina, gdje je studirala i radila, s majkom i sinom je u jednosobnom stanu. Žive od majčine mirovine, dok Ellen netko ne odgovori na desetke molbi za posao koje je slala na potezu od Varaždina do Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije