Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javni poziv

Gradovima i općinama za mikročipiranje pasa 300.000 kuna

Foto: GettyImages
24.06.2019.
u 17:37

Maksimalni iznos potpore koju grad ili općina u Zagrebačkoj županiji može ostvariti temeljem ovog javnog poziva je 50.000 kuna

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području vrijedan 300.000 kuna u svrhu provedbe Programa kontrole populacije napuštenih pasa. Navedena sredstva namijenjena su označavanju pasa mikročipom, a javni poziv za ovu namjenu otvoren je do 3. srpnja 2019. godine.
Cilj ove mjere je da svaki pas bude mikročipiran što će u konačnici dovesti do smanjenja populacije napuštenih pasa. Na spomenuti javni poziv mogu se javiti gradovi i općine s područja Zagrebačke županije jer upravo oni osiguravanju nadzor provedbe obveznog mikročipiranja pasa određenog propisom o veterinarstvu kod posjednika pasa čiji psi nisu upisani u Upisnik kućnih ljubimaca. Maksimalni iznos potpore koji grad ili općina može ostvariti temeljem ovog javnog poziva je 50.000 kuna.

Prijava na javni poziv vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje dostupni su ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-426.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dumen
Dumen
05:57 28.06.2019.

Vlasnike treba mikročipirati on su gori od pasa.

DV
dvorskaluda
19:26 04.07.2019.

Ove napuštene pse su ostavili veliki pso-ljupci. Te sve pse u Dumovcu treba prije udomljavanja čipirati, pa ako ih opet tko "zaboravi" da se zna tko je i gdje se treba vratiti pesa. Vlasnici pasa u pruiličnom broju ležerno šeću pse koji seru po travi uz pješačke nogostupe pa i na sam nogostup, i ne pada im na pamet pokupiti to. Mnogi psi u mom kvartu laju kao ludi; žedni su ili ih muče ili su gladni, ili jednostavno zapušteni. Ali njihovi su vlasnici "divni ljudi koji vole životinje, a time i druge ljude"- Ma zlo mi je. Pas je za onoga tko je doma, tko ga može šetati, paziti, igrati se, a ne ga držati po 10 sati u stanu dok radi a šetati ga ujutro 20 minuta i navečer 15 - tek da se pokaka susjedu pred kućom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije