Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatna sredina?

Gradonačelnik Habuš: Varaždin nije najskuplji grad za život!

goran habuš
Marko Jurinec/PIXSELL
04.04.2012.
u 15:47

Šteta gradu već je nanesena jer su rezultate prenijeli gotovo svi mediji, tvrdi Habuš dodajući da se Varaždin po troškovima života nalazi u sredini

– Varaždin nije najskuplji grad za život! – poručio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare sazvanoj povodom objave rezultata analize troškova života agencije za tržišno komuniciranje Stratego PR.

Manje za komunalije

Ta je agencija u istraživanje uključila deset hrvatskih gradova, a prema njihovim kriterijima tročlanoj varaždinskoj obitelji mjesečno za život treba 4429,40 kuna. Na drugom mjestu nalazi se Zagreb s iznosom mjesečne košarice od 3750,75 kuna, dok je najjeftiniji grad za život Slavonski Brod, gdje obitelji mjesečno za troškove života trebaju 3064 kune.

– Ocjena istraživanja je paušalna i ne otkriva pravu sliku stanja u gradovima. Ispada da je Varaždin najskuplji u kategoriji gradskog prijevoza, jer prema njihovim tvrdnjama Varaždinci za mjesečnu kartu izdvajaju čak 1470 kuna! Varaždinski minibusevi i ne nude mogućnost kupnje mjesečne karte, dok povratna karta u bilo kojem smjeru stoji svega sedam kuna. Kad bi svaki član dnevno kupio dvije takve karte, tročlana bi obitelj u 22 radna dana u mjesecu potrošila tek nešto više od 900 kuna. Iznos koji oni spominju vjerojatno se odnosi na međugradski prijevoz, a to više nije isto – rekao je Habuš te dodao:

– Šteta je gradu već nanesena jer su rezultate prenijeli gotovo svi mediji. A istina je zapravo da se Varaždin po troškovima života nalazi u sredini, ni po čemu ne odskače iz hrvatskog prosjeka. U posljednjih je nekoliko mjeseci napravljeno jako mnogo da se Varaždincima smanje troškovi života. Varaždin pruža najviše za primjerenu cijenu – kaže Habuš.

Tako je, primjerice, donesena odluka o smanjenju komunalnog doprinosa, varaždinski Parkovi također su smanjili račune, dok Grad i dalje vodi intenzivne pregovore s Termoplinom oko smanjenja cijena etažnog grijanja.

Više za dječje vrtiće

– Ne zaboravite sva ulaganja koja imamo u kulturu, sport i razne udruge. Subvencioniramo mnoštvo sadržaja koje nudimo građanima. Ne zaboravite Špancirfest, Barokne večeri...

U nekim stvarima Varaždin ipak odskače u odnosu na druge sredine. Tako je primjerice cijena dječjih vrtića i članarina u knjižnici veća nego u Zagrebu.

– Zagreb je financijski daleko jači i u tim se stvarima ne možemo nositi s njima.

Komentara 7

AM
a_morte_i_rossi
16:45 04.04.2012.

jasno da nije kada pula drži primat bando lopovska

DU
Deleted user
17:05 04.04.2012.

Nekada se „buldog mađarski“ hvalio kako su napredni spram ostalih dijelova, mene, osobno to je uvik zabolilo, jer moja Slavonija je krpala krovove da nam ne kisne po glavi… danas ni poljoprivrede više nemamo, svinje na znamo uzgajati, mlikare je milicija pohapsila, i što je najgore u sto dana vlasti nije ni varaždincima bolje, a oni su vlast čemu se mi možemo nadati?!

PR
prc
16:45 04.04.2012.

sa njegovom plačom ni meni nebi bil skup grad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije