Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekid suradnje s HDZ-om

Gradonačelnica Ozlja, zbog opstrukcije HDZ-a, na izbore ide kao nezavisni kandidat

ugovori
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
21.09.2020.
u 14:42

Gradonačelnički mandat G. Lipšinić je dobila predvodeći HDZ-ovu izbornu listu, no neslaganja sa HDZ-om su započela prije nekog vremena. Kulminirala su na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća kada su vijećnici HDZ-a izglasala da Pučko otvoreno učilište ne dobije ravnatelja, već da to ostane, kao v.d. ravnatelj Gradskog muzeja Ozlja.

Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja u Karlovačkoj županiji, objavila je da će se na lokalnim izborima u svibnju iduće godine ponovno kandidirati za mjesto gradonačelnice Ozlja. No, kao nezavisna kandidatkinja, predvodeći svoju Nezavisnu listu.

 - Odustajem od suradnje s rukovodstvom stranke HDZ Ozalj, o čemu sam predsjednika stranke i sve gradske vijećnike osobno obavijestila na sjednici Gradskog vijeća. 17. rujna ove godine.

Rukovodstvo stranke već dulje vrijeme ne vjeruje u moj rad i ne podupire ga, a u zadnjih godinu dana to potvrđuje i otvorenim opstrukcijama. U takvim uvjetima rad je vrlo otežan, utječe negativno i na redovite zadatke gradske uprave, a potpuno potire strateški smjer razvoja za koji se zalažem i na kojem od prvog dana stupanja na dužnost gradonačelnice, 2013.g., predano radim. Otežan je napredak započetih projekata, a neki od projekata ozbiljno su ugroženi ili zauvijek izgubljeni. Na takvoj suradnji postalo je bespredmetno ustrajati i oko nje se truditi argumentima te sam donijela odluku o kojoj informiram javnost. Grad nije gradonačelnik, nisu elite, ni stranačke, ni poslovne, ili bilo koje druge vrste, grad ili općina su njezini ljudi, svi redom, koji imaju pravo na razumno i pošteno vodstvo. Niti više, niti manje od toga - navela je gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Gradonačelnički mandat G. Lipšinić je dobila predvodeći HDZ-ovu izbornu listu, no neslaganja sa HDZ-om su započela prije nekog vremena. Kulminirala su na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća kada su vijećnici HDZ-a izglasala da Pučko otvoreno učilište ne dobije ravnatelja, već da to ostane, kao v.d. ravnatelj Gradskog muzeja Ozlja.

Gradonačelnica je tada bezuspješno uvjeravala vijećnike da jedna osoba ne može voditi dvije ustanove zbog obima posla, te da zbog toga trpe brojni projekti u POU-i, te da su upravo vijećnici, pa i HDZ-ovi glasali za provođenje natječaja za odabir ravnatelja učilišta kojega su na zadnjoj sjednici Vijeća poništili. Napomenula je i da bi takva odluka Vijeća Grad mogla dovesti do toga da dobije tužbu koju će izgubiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije