Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA PROMETNA NESREĆA

Građani bijesni zbog stradavanja dječaka: 'Sramite se! Jedna kamera bi spasila život, ali bitniji je WC...'

Prometna nesreća u Turnju kod Karlovca
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/8
13.10.2018.
u 12:46

Turanjčani su za nedjelju najavili prosvjed, a na društvenim mrežama istresaju se gorčina i bijes zbog toga što se ništa, ili vrlo malo toga napravilo da D-1 konačno prestane uzimati ljudske živote.

Policija još istražuje kako je došlo do kobne prometne nesreće na Turnju, u kojoj je u jučer poginuo 10-godišnji dječak.
Da bi utvrdili sve okolnosti, izvijestili su jutros iz PU karlovačke, provode kriminalističko istraživanje, javlja 24 sata., 

- Jučer u 16.25 sati u Karlovcu, Turanj, na državnoj cesti D-1, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo i 10-godišnje dijete s biciklom, koje je u prometnoj nesreći smrtno stradalo - priopćeno je iz policije, prenosi KA portal. 

 

 

- Kako bi se utvrdile sve okolnosti nastanka ove prometne nesreće policija provodi kriminalističko istraživanje. Očevidu je prisustvovala zamjenica općinske državne odvjetnice u Karlovcu - dodaju u policiji.

Turanjčani su za nedjelju najavili prosvjed, a na društvenim mrežama istresaju se gorčina i bijes zbog toga što se ništa, ili vrlo malo toga napravilo da D-1 konačno prestane uzimati ljudske živote. 

Prometna nesreća u Turnju kod Karlovca
1/5

– Ništa se nije poduzelo, ništa za tu D-1. Kuće se tresu od kamiona, svaki vikend je ludilo. Voze ko luđaci, gdje je protuzvučni zid, gdje je zaštita na mostovima do škole, nogostup do škole između dva mosta. Neka sjednu jedan petak “Kod Ciglara” da vide kako se tu vozi. Nažalost kasno je već - napisala je jedna čitateljica.

– U više navrata se tražilo od župana i ravnatelja ŽUC-a da se napravi adekvatni prijelaz na tom dijelu. S odgovarajućom signalizacijom pa i ležećim policajcima ako treba. Odbili su. U proračunu nema novca, to ne spada pod županiju nego pod Grad i slično. Na žalost ni ova tragedija neće popraviti stanje. I sam sam roditelj, i vidim svako jutro kada sina pratim do pješačkog u školu na Baniji kako se vozi. Dva pješačka su kod crkve na Baniji i nitko ne staje djeci, dok ne zakoračim na cestu - piše jedan čitatelj.

– Bitno da se ulaže u javni WC na Starom placu 300 tisuća kuna i ostale gluposti… A godinama se govori o katastrofalnoj prometnoj situaciji na Turnju i nitko ništa ne poduzima. Čak su maknuti oni mini ležeći policajci. Sramite se. Vjerojatno bi jedna kamera spasila život, ali bitniji je WC. Iskrena sućut obitelji - još je jedan od komentara na Facebook stranici KA portala.

 

Komentara 14

LU
luli
15:24 13.10.2018.

Nema zemlje kojom kamioni ,posebno strani, voze lokalnim cestama BESPLATNO!! Ista stvar kao podravska magistrala- ceste smrti!! Sve maknuti na autoceste i naplacivati ,a ne kamere na ceste koje sluze povezivanju dva grada i kažnjavanje za 11 km/h više i da su vječito su vozači krivi

BE
Beppi
13:39 13.10.2018.

Gorčina i bijes naspram grada i županije, nisu grad i županija krivi šta djeca od 10-tak godina lutaju sama gradom. U većini europskih zemalja bili bi kažnjeni roditelji zbog zanemarivanja djeteta. Bez obzira na sve sućut roditeljima.

Avatar links
links
14:46 13.10.2018.

velika tragedija, sućut obitelji.. na toj D1 postoje kamere malo niže, Cerovac i Tušilović...postoje i zebre u Turnju... veliki je problem veliki broj kamiona koji tuda voze i zato jer im je autocesta preskupa!! Treba im dati povoljnije cijene ii zabraniti vožnju lokalnim cestama gdje god je to moguće!!! Nažalost, i djecu treba obučavati u školama o sigurnosti u prometu i vožnji biciklima umjesto vjeronauka i kojekakvih gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije