Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NADAM SE DOĆI I NA 30. OBLJETNICU'

Gotovina: Nisam ja ni analitičar ni kritičar da komentiram govore političara

Polaganje vijenaca i govori Milanovića, Plenkovića, Jandrokovića i Gotovine u Kninu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
05.08.2020.
u 10:40

- Kroz naučene lekcije iz naše burne povijesti smo jači i bolji ljudi, spremni promišljati za danas i bolje sutra.

Središnja proslava 25. obljetnice oslobodilačke operacije Oluja održava se danas u Kninu, a na tom je događaju govorio umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina.

- Četvrt stoljeća je prošlo od operacije Oluja koja je odredila budućnost naše domovine, početak kraja rata i uspostavu mira na ovim prostorima. Čast mi je obratiti vam se. Ono, za naš narod sudbonosno vrijeme, zauvijek nas je povezalo. Hrabrost, požrtvovnost i upornost bile su ključne odlike da u ono vrijeme gradimo hrvatsku vojsku i stvaramo pretpostavke za trajni mir. Žrtve su u kolektivnom sjećanju hrvatskog naroda, a sa sjetom i tugom sjećamo se naših poginulih suboraca. Pripadnici oružanih snaga: hvala vam i čestitam vam Dan domovinske zahvalnosti - rekao je Gotovina i dodao:

- Kroz naučene lekcije iz naše burne povijesti smo jači i bolji ljudi, spremni promišljati za danas i bolje sutra. Strahote rata i godine patnji ugrađeni su u temelje hrvatske državnosti. Hrvatska se gradi u suvremenu demokraciju. Država u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti, uživaju jednaka prava i jednake obaveze. Uz odgovornost svih nas znat ćemo odgovoriti na sve izazove. Na tom putu želim nam puno uspjeha i uz Božju pomoć.

Nakon govora se umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina obratio novinarima koji su ga priupitali kako bi ocijenio govor predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića. 

- Nisam ja analitičar ni kritičar. Slušao sam govore, to su prigodni govori. Danas je veliki dan. 25 godina poslije te operacije mi živimo u sigurnosti i miru. Vi da radite svoj posao, ja da radim svoj posao, rekao je i dodao kako gospodarsko stanje može biti bolje.

- Nismo siva ekomonija, s optimizmom gledajmo sutra. S optimizmom gledajmo prema budućnost, istaknuo je. 

Također, o dolasku Miloševića rekao je kako je dobro da je došao.

- Mislim da je ovo bilo dostojanstveno obilježavanje, i to je dobro.

Što se tiče HOS-a, Gotovina je rekao kako u svemu postoji diciplina.

- U svemu, i u slobodi, postoji disciplina. Ako želimo biti slobodni moram poštivati i sigurnost onog drugog.

- Mi kao vojnici uvijek smo htjeli dobiti koji dan više, da se bolje pripremimo, ali stvarnost je bila takva da smo to morali riješiti u najkraćem vremenu. I stvar je išla dobro. pustimo te priče, njihov projekt nije uspio, imaju pravo biti nezadovoljni. Možda neki od njih žive u nemiru sami sa sobom, zbog promašenih ambicija. Ali, život ide dalje, mi imamo naše brige. I želimo biti prijatelji, čim više prijatelja bit će nam lakše, rekao je o Oluji. 

Dodao je i kako se nada i da će na 30. godina doći na obilježavanje obljetnice VRO Oluja. 

- Naša povijest i sve ono što je prošlo, to su naše naučene lekcije, one trebaju biti sređene i na svom mjestu. Danas smo jači, bolji, spretniji i spremniji s optimizmom gledati na bolje sutra, zaključio je na kraju. 

Ključne riječi

Komentara 34

JB
JOKI_BROKI
10:55 05.08.2020.

Hvala mu za oslobadjanje hrvatskih prostora.

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
11:04 05.08.2020.

Veliki u ratu, veliki u miru, a opet skroman i dostojanstven.

Avatar essek22
essek22
10:54 05.08.2020.

To su riječi pobjednika i gospodina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije